Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O singură unitate de ardere pe cărbune din România respectă limitele impuse

vagoane carbune

O singură unitate din cele șapte instalații mari de ardere pe cărbune funcționale în prezent în România respectă limitele de emisii impuse de documentul de referință privind cele mai bune tehnologii disponibile pentru termocentrale pe cărbune, arată ultimul raport al Bankwatch România.

Cel mai recent raport publicat de Bankwatch România și care analizează perioada iulie 2021-iunie 2022, „Emisiile poluante ale termocentralelor pe cărbune - monitorizate prea puțin, prea rar”, arată că o singură unitate din cele șapte instalații mari de ardere pe cărbune funcționale în prezent în România respectă limitele de emisii impuse de documentul de referință privind cele mai bune tehnologii disponibile pentru termocentrale pe cărbune, scrie Mediafax.

Emisiile industriale analizate în raport provin din activitatea de producere de energie electrică de la termocentralele pe cărbune (lignit și huilă) care funcționează în prezent în țară.

Prin „Decizia de punere în aplicare (UE) 2021/2326 pentru instalațiile de ardere de dimensiuni mari”, în decembrie 2021 au intrat definitiv în vigoare în România noile standarde privind emisiile industriale, adoptate de Consiliul și Parlamentul European încă din 2017.

„Substanțele poluante vizate sunt oxizi de azot (NOx), dioxid de sulf (SO2), particule în suspensie (PM 10), mercurul (Hg), acidul fluorhidric (HF) și acidul clorhidric (HCl). Este obligatoriu ca unitățile pe bază de cărbune care vor funcționa până în 2032, cum și-a asumat România, să se conformeze standardelor de poluare stabilite prin Directiva privind Emisiile Industriale și prin documentele de referință privind cele mai bune tehnologii disponibile”, potrivit Bankwatch România, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.