Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O ştire falsă care face valuri, preluată de propaganda rusă: Guccifer ar fi murit în celula din SUA

O ştire "bombă" face valuri pe reţelele de socializare, după ce a apărut pe câteva site-uri specializate în teorii ale conspiraţiei din SUA: hackerul român Guccifer ar fi murit în celula sa din SUA. Aşa-zisa ştire a fost preluată şi de reţeaua de site-uri de propagandă ale Moscovei, Sputnik.

Hackerul Guccifer, pe numele său real Marcel Lazăr Lehel, este cel care a spart contul de email al lui Hillary Clinton. În prezent este judecat în SUA, după ce a fost prins şi extrădat de către autorităţile române. Site-ul christiantimesnewspaper.com a publicat primul informaţia că Guccifer ar fi fost găsit mort în celulă, precizând că se aşteaptă confirmarea oficială. "Ştirea" s-a răspândit rapid pe alte site-uri care promovează teorii ale conspiraţiei şi pe reţelele de socializare, după care a ajuns pe site-uri în limba română cunoscute pentru propaganda pro-rusă, via Sputnik.

"Dupa ce marţi dimineată FBI-ul a eliminat orice acuzaţii la adresa democratei Clinton, a început să circule zvonul că Guccifer lipseşte din celula închisorii din Virginia unde era închis. Marți seara, rapoartele afirmau că hacker-ul român a fost găsit mort, după cină, agățat de o frânghie în celula sa personală", se arată în articolul publicat de Sputnik.

Autorităţile române nu au putut confirma, la solicitarea stiripesurse.ro, că hackerul Guccifer ar fi dispărut sau ar fi murit în SUA. Apariţia informaţiei pare să fie o tentativă de intoxicare în contextul campaniei electorale din SUA. Sursele care au difuzat aşa-zisa ştire sunt în cercul de influenţă al lui Donald Trump, contracandidatul lui Hillary Clinton la preşedinţia SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.