Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O stradă din Pirineii Orientalali a fost numită 'Joan Baez'

Wikimedia Commons
joan baez

După bulevardul "Jimi Hendrix", satul Passa din Pirineii Orientali a numit o stradă "Joan Baez", un omagiu adus emblemei americane a folkului care în iulie 2019 a cântat la Perpignan în turneul de adio, potrivit news.ro.

"Dacă drumurile voastre vă duc la Passa, Franţa (mic sat de lângă Perpignan), asiguraţi-vă că vă plimbaţi pe strada Joan Baez", a scris în engleză la mijlocul lui iulie "regina folkului" pe pagina de Facebook, publicând câteva fotografii cu strada şi placa cu numele său.

Ea i-a mulţumit primarului din Passa, Patrick Bellegarde, precum şi lui Yazid Manou, specialist francez în Jimi Hendrix.

"Ideea a venit de la prietenul meu Yazid Manou, care o cunoaşte bine pe Joan Baez şi pe managerul său. De ce să nu botezăm o nouă stradă cu numele său, ţinând cont de faptul că la Perpignan ea a susţinut ultimul său concert european", mi-a propus el", a declarat Patrick Bellegarde.

Primarul satului de 1.200 de locuitori a fost imediat de acord "căci este la fel de important să aduci omagiu artiştilor în viaţă".

"Dar faţă de inaugurarea bulevardului "Jimi Hendrix" în 2015 pentru care s-a făcut mare vâlvă, de această dată am vrut să fie discret, nu a existat o inaugurare, nici o ceremonie", a subliniat edilul. "De altfel, dacă într-o zi ea va veni în sat, vom face totul pentru a o pune în valoare", a adăugat Patrick Bellegarde.

Strada "Joan Baez", care cuprinde 20 de numere, face parte dintr-un nou cartier cu 170 de reşedinţe, mare parte din străzi purtând nume de artişti, precum cele ale compozitorului francez Maurice Ravel, cântăreţilor catalani Lluis Llach şi Jordi Barre, dar şi al pianistului Pascal Comelade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.