Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tânără de 20 de ani a murit la scurt timp după ce a născut un băiețel prin cezariană

Agerpres
nastere

O tânără de 20 de ani a murit, joi noaptea, la scurt timp după ce a născut un băiețel prin cezariană, la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Maternității „Cuza Vodă” din Iași, Anca Bivoleanu, a declarat presei că tânăra de 20 de ani era la prima sarcină, neurmărită. De asemenea, aceasta cântărea 110 kilograme, ceea ce reprezintă un factor de risc.

La internare, tânăra avea membranele rupte, iar medicii au încercat declanșarea medicamentoasă a nașterii, fără succes, astfel că au decis să îi facă cezariană.

Operația a decurs bine, iar tânăra a născut un băiețel de 3.010 grame.

Citește și: Alertă la Grădina Zoologică din Brăila - Doi mistreți și un porc vietnamez au murit; suspiciune de pesta porcină

„Cam la zece minute după ce s-a extras copilul, desaturează brusc pacienta, cezariana la noi se face cu rahieanestezie, pacienta a desaturat, motiv pentru care s-a hotârât intubația, conform protocolului. Tot ceea ce vă spun vis-a-vis de atitudinea terapeutică respectă protocoalele în vigoare. Starea s-a deteriorat, a fost echipă de anesteziști, a fost solicitat și cardiolog, care a venit, s-a resuscitat pacienta cam 95 de minute și nu s-a reușit acest lucru și s-a declarat decesul", a spus Anca Bivoleanu.

Conducerea spitalului a decis declanșarea unei anchete interne. Potrivit unor surse, cauza decesului ar putea fi o embolie amniotică. Astfel de cazuri sunt foarte rare, iar medicii spun că au o rată de mortalitate de 80%, iar cei care supraviețiuiesc sunt compromiși neurologic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.