DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

O tapiserie şi un covor din lână cu imaginea soţilor Ceauşescu, vândute cu peste 1000 de euro la licitaţie

nytimes.com
ceausescu

Covoarele, tapiseriile din lână şi accesorii ale soţilor Ceauşescu au fost cele mai disputate obiecte în licitaţia "Epoca de Aur", organizată miercuri seara, doar online, la Artmark, loturile fiind adjudecate şi la preţuri de peste 1.000 de euro, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: Tăriceanu, mesaj TRANŞANT pe înlocuirea secretarilor de stat ai ALDE: 'Cum le-o fi norocul...' / VIDEO

O tapiserie din lână, reprezentându-i pe soţii Ceauşescu alături de părinţii lui Nicolae Ceauşescu, însoţită de certificat R.A.-A.P.P.S. a avut un preţ de pornire de 1.000 de euro şi a fost adjudecată în final la 1.600 de euro. La fel şi un covor din lână, reprezentându-l pe Nicolae Ceauşescu, "Erou al Neamului", cca 1975, a fost licitat de la 800 de euro ajungând în final la 1.600 de euro.

Un alt lot licitat spectaculos, de la 100 de euro, a fost un satin chinezesc, înfăţişând scene rurale, cadou primit de familia Ceauşescu cu ocazia ultimei vizite în China în octombrie 1988, însoţită de certificat R.A.-A.P.P.S. Obiectul a fost cumpărat în final cu 1.200 de euro.

Succes a înregistrat şi un alt covor din lână, cu imaginea lui Nicolae Ceauşescu în faţa Marii Adunări Naţionale, anii 1980, care a fost adjudecat contra sumei de 1.200 de euro.

Accesorii care i-au aparţinut Elenei Ceauşeascu au avut succes în licitaţie. O pălărie a Elenei Ceauşescu, tip melon, marca "Întreprinderea de blănărie Vidra-Orăştie", din lână, însoţită de certificat R.A.-A.P.P.S. a fost vândută cu 800 de euro, de la 80 de euro - preţ de pornire. Lotul format din plic şi pantofi cu toc din piele de culoare verde, care au aparţinut Elenei Ceauşescu, însoţit de certificat R.A.-A.P.P.S., s-a vândut pentru 600 de euro. Licitaţia a pornit de la 200 de euro.

Două fotografii personale, reprezentând-o pe Elena Ceauşescu în momente intime, la plajă, au fost adjudecate contra sumei de 450 de euro.

Un alt cadou primit de Ceauşescu de la preşedintele Argentinei Juan Perón, constând în două tomuri "Las Bases" (numeroase imagini cu Evita şi Isabel Perón), legate în piele din 1973, a fost licitat în final la 800 de euro. Volumele au dedicaţia lui Perón pentru Nicolae Ceauşescu, fiind o piesă de colecţie.

Un costum de vânătoare, realizat de firma Eduard Kettner, care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, însoţit de certificat R.A.-A.P.P.S., a început să fie licitat de la 200 de euro, finalizându-se la 700 de euro. O şapcă îmblănită de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, cu certificat, a fost achiziţionată la licitaţie cu 400 de euro.

Selecţia a cuprins atât piese din colecţia familiei Ceauşescu (obiecte personale, cadouri diplomatice, fotografii), cât şi relicve ale traiului cotidian al omului de rând: de la cravata de” şoim al patriei”, jocuri şi jucării, cărţi de referinţă, afişe de perioadă, curiozităţi tehnice şi electrocasnice şi până la artă decorativă de epocă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.