Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O teorie delicată despre relația PNL - Iohannis

iohannis

Fostul director TVR Stelian Tănase realizează un tablou conflictual in care PNL si Klaus Iohannis se afla intr-o relatie extrem de incordata.

"Nu numai Klaus Iohannis este nemulțumit de liberali, ci si liberalii de Iohannis. Intii că sunt priviti cu neîncredere, ca să nu zic mai mult, de citiva consilieri influenți de la Cotroceni. Cap de listă este Dan Mihalache, mijlocitorul oricărui contact cu Iohannis. El dijmuiește dosarele, îi face agenda președintelui. El respinge sau trimite mai sus dosarele. DM are o putere mare în acel anturaj de la Cotroceni care începe să semene cu o curte bizantină. Viesparul de la Cotroceni, deși aduce cu o mișcare browniană, e modelat de diverse  influențe, dar este totusi controlat strîns de Dan Mihalache. De aici presa proastă pe care o are in interiorul PNL, atît la vîrf printre lideri cît și în teritoriu și la nivel mediu. PNL are nevoie de un congres care să așeze lucrurile. La Cotroceni nu se dorește acest lucru. Haosul, lipsa de legitimitate a conducerii liberale garantează grupului de la Cotroceni, influența în partid", spune acesta pe site-ul personal.

Potrivit lui Tănase, umbla zvonul ca se doreste debarcarea Alinei Gorghiu.

"Mulți îi atribuie lui Dan Mihalache, devenit oaia neagră printre liberali, răceala relațiilor cu Iohannis, dar și scenariul creării unui partid prezidențial. Inainte de a ajunge la cabinetul luI Iohannis trebuie să pupi papucul lui Mihalache ! îmi spunea un liberal de top, recent. Pe acest fond Alina Gorghiu – portavocea Palatului Cotroceni in partid –  își vede periclitată poziția. Asta din cauză ca ea și-a a redus misiunea de lider PNL la a aduce in partid voința lui Iohanic&Co și nimic altceva. Ea iși vede micșorate mult simpatiile și sustinerea din partid. Nu intimplător circula insistent un zvon că se urmăreste debarcare ei, singura opreliște fiind Iohannis, nu și susținătorii din partid. Cind va pierde sustinerea lui Iohannis (interesații lucrează serios la asta) partida va fi jucată", mai spune el.

Fostul sef TVR apreciaza ca PNL a fost trimis 'in hibernare' si trage un semnal de alarma: "Sunt de așteptat evoluții surprinzătoare pentru că un partid este un organism viu care se apără cînd se simte amenințat"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.