Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O tonă de alcool făcut la domiciliu a fost confiscat de poliţişti de la un bărbat din Maramureş

www.digi24.ro
Alcool

Un bărbat din localitatea Săliştea de Sus, care producea băuturi alcoolice la domiciliu, a fost ridicat de poliţişti în urma percheziţiilor efectuate, fiind confiscată cantitatea de aproximativ 1.000 de litri de alcool, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Cecilia Grozavu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară în cadrul unui dosar penal, au vizat un bărbat de 76 de ani, cercetat sub aspectul comiterii de infracţiuni prevăzute de Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal.

Din probatoriul administrat s-a stabilit faptul că bărbatul deţine la domiciliul său o instalaţie de producţie artizanală, prin intermediul căreia produce, în afara antrepozitului fiscal, cantităţi însemnate de băuturi spirtoase rezultate din fermentarea alcoolică şi distilarea fructelor, pe care ulterior le comercializează pe teritoriul României, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

"Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate a fost identificată şi indisponibilizată cantitatea de aproximativ 1.000 litri lichid incolor cu proprietăţi organoleptice de băutură spirtoasă.

De asemenea, au fost identificate două instalaţii artizanale, neautorizate, utilizate la producţia băuturilor alcoolice accizabile precum şi diverse înscrisuri de natură a proba activitatea de producţie în afara antrepozitului fiscal şi de comercializare a băuturilor alcoolice", a menţionat reprezentantul IPJ Maramureş.

În cauză s-a dispus aplicarea măsurilor asiguratorii în vederea confiscării întregii cantităţi de produse accizabile identificate şi s-au pus în executare două mandate de aducere.

Potrivit surse citate, sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.