Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O unitate de poliție din Ucraina a fost desființată din cauza ororilor petrecute în interiorul clădirii

eBay
ucraina politie

O unitate de poliţie a fost desfiinţată complet şi doi poliţişti au fost arestaţi după violarea unei tinere într-o secţie de poliţie din centrul Ucrainei, au anunţat luni autorităţile ucrainene, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Biroului naţional de investigaţii din Ucraina, un poliţist "a torturat" în noaptea de sâmbătă spre duminică o tânără de 26 de ani chemată ca martor la o secţie de poliţie din oraşul Kaharlîk, situat la aproximativ 80 de kilometri sud de Kiev.

Ofiţerul de poliţie i-a pus victimei pe faţă o mască de gaze, cătuşe la mâini şi a tras cu un pistol deasupra capului acesteia, după care a violat-o de mai multe ori.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

În aceeaşi noapte, un bărbat care se găsea în secţia de poliţia a fost bătut şi ameninţat cu violul de către poliţişti. Bărbatul a suferit fracturi ale coastelor şi nasului, potrivit aceleiaşi surse.

Doi membri ai forţelor de ordine suspectaţi de implicarea în aceste fapte au fost arestaţi. Unitatea în care aceştia lucrau a fost dizolvată, a anunţat într-un comunicat poliţia ucraineană.

S-a deschis o anchetă pentru infracţiunile de viol, tortură şi abuz de putere, iar suspecţii riscă pedepse de până la zece ani de închisoare.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

"Această poveste este mai rea decât iadul", a reacţionat pe Facebook parlamentarul pro-occidental Andrii Osaciuc. El a cerut ministrului de interne Arsen Avakov să reacţioneze şi să-i pedepsească pe vinovaţi. "Tăcerea ministrului (Arsen) Avakov nu face decât să agraveze această criză", a spus Osaciuc.

Acest incident are loc în contextul în care o reformă a poliţiei ucrainene, iniţiată cu sprijin occidental, bate pasul pe loc de mai bine de cinci ani.

În 2013, o tânără a murit după ce a fost bătută cu brutalitate şi violată de poliţişti în satul Vradiika, din sudul Ucrainei, crimă care a stârnit un val de revoltă în toată ţara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.