Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oameni grei din PSD - scheletele din guvernarea Orban

scheleti

Premierul Orban s-a înmuiat, se pare, după ce a  fost învestit în fotoliul de la Palatul Victoria.

Deși se lauda, într-una dintre primele sale apariții publice din demnitatea de prim ministru al țării, că abia așteaptă să îl doară mâna de cât va semna demiterile oamenilor PSD  puși în funcții înalte de fosta guvernare Dăncilă, realitatea arată că nu prea este așa.

Vezi și: VIDEO Imaginile care fac ÎNCONJURUL mapamondului: Momentul în care Regina Elisabeta a II-a vorbește cu Carmen Iohannis

Este curios de ce, deși de la turul al II-lea al alegerilor prezidențiale au trecut cateva săptămâni, prefecții, care au fost amenințați că vor fi schimbați imediat, stau cu bagajele la ușă și așteaptă înlocuirea, care nu mai vine.

Același blocaj, poate chiar mai grav, se înregistrează și în cazul ministerelor, unde au fost demisi secretarii de stat și secretarii generali, fără ca în locul lor să fie alte nominalizări. Iar acolo unde există sunt fie sunt din vechea guvernare fie, timid, susținuți de anumite interese.

Iar cei câțiva oameni de încredere ai foștilor miniștri PSD, care au reușit, numai ei știu cum, poate chiar prin trădarea șefilor lor de până în noiembrie, să rămână în funcții, acum fac tot ce li se cere pentru a-și păstra privilegiile.

De exemplu, la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor premierul Ludovic Orban tocmai l-a renumit în funcția de secretar general adjunct pe Fabian Țîrcă, de la Giurgiu, pe care doar ce îl demisese. Țârcă a deținut aceeași funcție și în Guvernul Dăncilă. Adrian Daniel Gavruță, a rămas,  și el, secretar general  în același minister, deși din 2017 a îndeplinit ordinele PSD în Ministerul Comunicațiilor.

Citește și: Codul Penal este de partea lui Liviu Dragnea-Cum ar putea fi eliberat mai devreme

În același minister, se regăsesc, încă, foști oameni de casă ai PSD. Unul dintre ei, este Ștefan Ioniță, fost director CNAIR  fost consilier de ministru, în guvernul Dăncilă, iar acum director la CESTRIN, laboratorul de teste al CNAIR. Se pare că Ștefan Ioniță este un fel de eminență cenușie a numirilor în CNAIR, organizând tot ce mișca în cele două companii. El este cel care l-a impus la conducerea CNAIR  pe Sorin Scarlat, după ce Narcis Neaga și-a anunțat demisia. Sorin Scarlat este și el un obișnuit cu funcțiile de conducere din CNAIR, unde a ajuns din mediul privat, unde probabil că nu se putea desfășura la fel de ușor ca în cadrul unei companii de stat. Ioniță și Scarlat formează o echipă imbatabilă, atunci când vine vorba de impunere în funcții cheie a protejaților prietenilor lor. Altfel, nu se explică prezența în funcția de director adjunct la direcția de Implementare a proiectelor a lui Grigore Chis,  finul consilierului lui Sorin Scarlat, Cristian Blede, bun prieten și cu Ștefan Ionita.

Aceste echipe PSD-iste,bine închegate care organizează, fac și desfac lucrurile în administrația publică se regăsesc în mai toate structurile guvernului, iar acum lui Orban și miniștrilor lui le va fi foarte greu să repună lucrurile pe făgașul normal și să identifice adevărații profesionițti în tot acest hățiș de prietenii, cumetrii, interese obscure, promovate de PSD timp de șapte ani.

Un alt exemplu este la ministerul mamut al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, unde a rămas în funcția de secretar general un anumit Radu Nicolae Chiurtu, om cu multă influență în PSD, având în vedere evoluția profesională a acestuia.

Om de încredere al lui Niculae Bădălău, Radu Nicolae Chiurtu a fost promovat de ministrul PSD-ist, atât în funcția de secretar general, cât și în multe structuri de conducere ale companiilor din subordinea Ministerului Economiei, de unde are un venit de invidiat, ca răsplată pentru serviciile și ordinele îndeplinite orbește. Din funcțiile pe care le-a deținut, de director de resurse umane și secretar general, Chiurtu a menținut-o în preajma lui, ca sfătuitor de încredere pe Alina Voicu, actual director al direcției juridice din minister. Promovată, în urmă cu doi ani în funcție de conducere, imediat, la propunerea și cu susținerea insistentă a sefului de cadre și apoi, secretarului general Chiurtu, Alina Voicu a primit drept recompensă pentru serviciile aduse câteva CA-uri, foarte bine remunerate. Împreună, cei doi continuă, și sub guvernarea liberală, să conducă și să organizeze tot ce mișcă în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

După doar aceste două exemple de echipe fidele intereselor PSD, înșurubate cât se poate de puternic în cele două minstere, rămâne, întrebarea câtă încredere pot avea miniștrii Bode și Popescu și șeful lor, premierul Orban, în astfel de funcționari, care de-a lungul timpului, prin recompensele  primite și acceptate au dovedit cât de ușor trădează și pot fi cumpărați.

Exemplele pot continua cu duiumul în toate ministerele. Deocamdată... atât. Vom reveni...

Este curios cum de au reușit acești oameni aserviți regimului PSD să câștige încrederea ministrilor PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.