Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii Angelei Merkel ŢIN APROAPE - Anunţă că pleacă de la din coaliţia de guvernare odată cu ea

rfi.fr
germania CDU vs SPD

Atât timp cât Merkel este cancelar Partidul Social Democrat (SPD) german continuă să facă parte din coaliţia Angelei Merkel, alături de Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin Socială (CSU), relatează DPA, citată de news.ro.

”Angela Merkel este cancelarul. Noi am intrat în această coaliţie cu ea. Vom pleca din coaliţie odată cu ea - la următoarele alegeri”, a declarat miercuri pentru grupul de presă RND secretarul general al SPD Lars Klingbeil.

Citeşte şi: UPDATE ALERTĂ! Fostul primar al Piteştiului şi fiica acestuia, condamnaţi la opt, respectiv cinci ani, de închisoare cu executare în dosarul autobuzelor

”Vrem să ne continuăm activitatea în Guvern împreună cu CDU. Acest Guverm a fost ales să conducă până în 2021”, a subliniat el.

Schimbarea conducerii CDU, după ce preşedinta formaţiunii Annegret Kramp-Karrenbauer şi-a anunţat demisia nu reprezintă o problemă în cooperarea în cadrul coaliţiei, apreciază Klingbeil.

Citeşte şi: 'ABANDONAT' de avocații săi, Liviu Dragnea petrece ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR în penitenciar - Ce s-a întâmplat în instanță

Decizoa-şoc a protejatei lui Merkel de a demisiona deschide terenul alegerii unei noi conduceri CDU.

Merkel a renunţat la conducerea CDU, însă vrea să rămână şefa Guvernului până la următoarele alegeri, prevăzute în 2021.

”Dacă se poate conta pe CDU se va vedea din atitudinea sa faţă de (extrema) dreaptă. CDU trebuie să se distanţeze puternic de Werteunion”, o facţiune internă CDU care vrea o apropiere de Partidul Alternativa pentru germania (AfD, extremă dreapta), a îndemnat secretarul general al SPD

Klingbeil a subliniatcă presupune că CDU îşi cunoaşte responsabilitatea - iar ”cu un ochi asupra preşedinţiei Consiliului European nu se va ambala”.

Germania urmează să preia preşedinţia semestrială a Uniunii Europene în a foua jumătate a lui 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.