Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de afaceri continuă să adune fonduri pentru hrană, haine şi să ofere spaţii de cazare refugiaţilor

Basilica.ro
strângere de fonduri Arhiepiscopia Târgoviștei

Oamenii de afaceri din judeţul Maramureş vor continua să colecteze fonduri pentru a cumpăra alimente, pături, medicamente de uz general, haine pentru copii şi refugiaţi din Ucraina, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Intreprinzătorilor din Maramureş(AIM), Sorin Orzac.

"O primă operaţiune de colectare şi livrare s-a încheiat, însă continuăm să strângem fonduri pentru a cumpăra pături, alimente, medicamente de uz general, hăinuţe pentru copii, dar şi alte bunuri care ar putea fi necesare familiilor care intenţionează să rămână în Maramureş sau îşi continuă călătoria spre alte oraşe sau în străinătate. Încercăm să aflăm de ce produse au nevoie centrele din Sighetu Marmaţiei (ortodox şi greco-catolic n.red.) care cazează refugiaţi. Acolo ar putea fi o problemă cu asiguratul hranei calde, zilnic. Ştim că e nevoie de alimente, legume, fructe, produse lactate şi carne pentru a pregăti masa zilnic. Încercăm să oferim cât mai repede o mână de ajutor pentru ca refugiaţii să nu simtă lipsa mâncării. Administratorii centrelor ne-au asigurat că, deocamdată, deţin alimentele necesare hranei zilnice, însă stocurile se împuţinează şi ar avea nevoie de sprijin din exterior. Spre un asemenea ajutor o să îndreptăm cât mai repede", a spus Sorin Orzac.

Mediul de afaceri din judeţul Maramureş a pus la dispoziţia refugiaţilor spaţii de cazare în pensiunile turistice rurale din satele învecinate frontierei de stat, au asigurat hrana necesară şi transportul acestora spre pensiuni şi au încercat să asigure şi asistenţa medicală în caz de necesitate.

Preşedintele AIM a mai precizat, pentru AGERPRES, că în cazul creşterii numărului de refugiaţi care ar intenţiona să rămână în judeţ se vor identifica alte spaţii de cazare sau vor fi amenajate şi dotate pentru a putea găzdui mame, copii sau persoane în vârstă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.