Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de știință au creat un șoarece cu șase picioare, în loc de organe genitale: Se caută, de fapt, eliminarea cancerului

soarece

Un grup de cercetători portughezi a făcut o descoperire uimitoare: un embrion de șoarece cu șase picioare, rezultat întâmplător al unui experiment genetic. Cele două membre suplimentare au crescut în locul organelor genitale, demonstrând rolul crucial al unei singure gene în dezvoltare.

Embrionul de șoarece cu 6 picioare a fost obținut de un grup de cercetători de la Institutul Științific Gulbenkian din Oeiras, Portugalia.

Cele două picioare suplimentare au crescut în locul organelor genitale, demonstrând că o singură genă contribuie la dezvoltarea acestor structuri aparent foarte diferite.

"Este o lucrare interesantă, care ar trebui privită ca unul dintre numeroasele repere ale biologiei noului mileniu", a declarat pentru agenția ANSA Carlo Alberto Redi, director al Laboratorului de Biologie a Dezvoltării de la Universitatea din Pavia.

„Deschide ușa pentru investigarea în continuare a acestui mecanism”, adaugă acesta

Autorii cercetării, publicată în Nature Communications, își propun acum să înțeleagă dacă aceeași genă și proteina pe care o „codifică” sunt implicate și în alte procese, cum ar fi dezvoltarea metastazelor în cancer.

Echipa cerceta inițial influența genei respective asupra dezvoltării măduvei spinării. Cu toate acestea, rezultatul neașteptat i-a uimit: embrionul de șoarece prezenta două membre posterioare suplimentare în locul organelor genitale.

Investigațiile ulterioare au identificat receptorul Tgfbr1 ca fiind responsabil pentru direcționarea dezvoltării membrelor. Practic, prin modularea plierii ADN-ului în interiorul celulelor, Tgfbr1 decide dacă o structură va deveni membru posterior sau organ genital.

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.