Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii din Cluj şi Sălaj vor bea apă de la robinet calitativă; Ce face UE pentru ei

www.bzi.ro
apă potabilă

Fondul de Coeziune va investi 275,7 milioane euro pentru îmbunătăţirea serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi de colectare şi tratare a apelor reziduale în judeţele Cluj şi Sălaj din nord-vestul României, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene, potrivit AGERPRES.

"Toată lumea ar trebui să aibă acces la apă potabilă de bună calitate. Prin acest proiect de coeziune, UE investeşte în sănătatea şi calitatea vieţii cetăţenilor noştri, protejând în acelaşi timp mediul şi reducând pierderile de apă. Acesta este un excelent exemplu despre ceea ce poate face UE pentru dumneavoastră", a declarat comisarul responsabil pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella.

Citeşte şi: RAR despre maşinile pericol de pe şosele: Peste 15.000 de maşini cu deficienţe grave găsite în trafic

Acest proiect va creşte rata de conectare la serviciul local de furnizare de apă potabilă de la 79% la 95%. Graţie lucrărilor va fi extinsă livrarea de apă potabilă utilizând surse controlate microbiologic. De asemenea, proiectul prevede modernizarea uzinei de tratare a apelor reziduale de la Gilău, reabilitarea sursei subterane Floreşti, din Cluj, şi construcţia sau reconstrucţia a aproximativ 1.550 de kilometri de reţele de distribuţie. Proiectul ar urma să se finalizeze în luna iulie 2023.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) au fost alocate fonduri europene pentru podul de la Brăila - Tulcea şi pentru reţeaua de ape uzate Cluj - Sălaj. Informaţia a fost confirmată sâmbătă şi de ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.