Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Basescu varsa tot. Dezvaluiri fara precedent in fata judecatorilor

basescu

Fostului presedinte Traian Basescu par sa ii fie tradate toate asteptarile - oamenii lui, amenintati de condamnari grele, au inceput sa spuna tot direct in fata judecatorilor. Este cazul lui Marian Capatiana, fost lider local PDL, care in procesul dintre Bercea Mondial si Mircea Basescu a afirmat cu subiect si predicat ca banii clanului interlop au ajuns la Traian Basescu. Capatana nu isi mai recunoaste declaratia initiala in care sustinea nevinovatia lui Mircea Basescu si implicit a fratelui sau.

”A fost o şedinţă tensionată, dar deosebit de interesantă. S-a spus, cu subiect şi predicat, atât de către Marian Căpăţână, cât şi de către Sandu Anghel, zis Bercea, că banii, 300.000 de euro, au mers la Traian Băsescu. Mai mult, Căpăţână a afirmat că, în mod clar, în cazul şantajului, sută la sută este vorba despre o înscenare pusă la punct de Traian Băsescu care, într-un context dat, a vorbit cu cei de acolo să-l ajute pe Mircea Băsescu. Că ştia precis despre ce era vorba, deci nici nu se pune problema. De asemenea, Căpăţână l-a numit pe Onaca, afirmând că i-a spus lui că vrea să meargă la Băsescu să-i spună personal ce face fratele lui. I-a spus lui Onaca, l-a asigurat şi acesta i-a confirmat că i-a spus lui Băsescu”, a dezvăluit pentru zarulring.ro avocatul lui clanului Bercea Pavel Abraham, care e-a precizat că fostul consilier prezidenţial Dorel Onaca a fost propus ca martor, urmând ca instanţa să se pronunţe privind această propunere.

"Şi Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus că banii s-au dus la fostul preşedinte Traian Băsescu, că a fost cu el la şpriţ, că a fost la mese. Nu a detaliat, pentru că judecătorul nu l-a lăsat să spună, întrucât aceste informaţii erau pe lângă subiect, adică în afara scopului pentru care era audiat, respectiv infracţiunea de şantaj. De asemenea, Bercea a mai spus că-l ştie bine pe Băsescu şi că-l ştie dinainte. Nu a precizat din ce perioadă", a mai explicat Abraham.

Avocatul a explicat insa ca nu se poate sti sigur ca banii au ajuns la Traian Basescu daca procurorii nu se sesizeaza si nu ancheteaza aceste acuzatii facute in fata judecatorilor.

”În dosarul ăsta (n.r. - cu privire la şantaj) nici nu se poate clarifica. Dar, pentru asta ar trebui ca un procuror să se sesizeze. Aşadar, doar dacă se va sesiza Parchetul şi îi va chema la confruntări şi va aprofunda ancheta, se poate clarifica”, a precizat Abraham.

"Mircea Băsescu era foarte trist, spăşit. Marian Căpăţână era pragmatic, coerent, logic. A început prin a spune că nu-şi recunoaşte declaraţia dată în faţa organelor de urmărire penală.", apreciaza Abraham.

"Am mai depus la instanţă o completare de probatoriu, este vorba despre nişte înregistrări (n.r. - audiovideo) în completarea celor vechi. Şi eu le-am dat şi cu o transcriere uşoară. Acolo zice exact că 300.000 de euro s-au dus la Bucureşti, la Traian Băsescu.",aminteste Pavel Abraham, apărătorul clanului Bercea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.