Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu au început campania: Acuze dure la adresa lui Marian Munteanu

Marian Munteanu

Liberalii promovează la Primăria Capitalei un candidat neolegionar, un nostalgic al lui Zelea Codreanu, iar PNL este, în prezent, un "partid de extremă dreaptă", a afirmat luni preşedintele ALDE Bucureşti, senatorul Daniel Barbu. "Eu nu am o problemă personală cu dl Marian Munteanu. Problema pe care mulţi dintre noi o avem nu este cu dreptul PNL de a desemna orice candidat doreşte, ci cu ipocrizia cu care acest partid foloseşte încă numele de liberal. Apar diverşi domni şi doamne de la noul PNL la televizor şi spun: 'Noi, liberalii' - ceea ce este mai mult decât o ipocrizie, este o escrocherie, pentru că, în mod vădit, în această clipă PNL este un partid de extremă dreaptă. Am putea crede că e o simplă întâmplare, o confuzie, un accident ce s-a întâmplat acum cu Marian Munteanu, dar, pe 22 martie, sub cupola Parlamentului, de la tribună, un senator naţional liberal a făcut elogiul mişcării legionare. (...) Acum avem un neolegionar, un nostalgic al lui Corneliu Zelea Codreanu, un cetăţean pentru care I.G. Duca este un asasin. Acest cetăţean este acum candidatul la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti al PNL", a afirmat Barbu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, "noul PNL nu mai are dreptul să se recomande ca un partid liberal'' şi ar trebui chiar să elimine litera L din siglă. "Ni se pare foarte injust, uitaţi-vă la programul lor, care nu e liberal, ei sunt afiliaţi la PPE, alături de populari, conservatori, agrarieni. Structural, nu au niciun fel de tangenţe cu liberalismul, altă tangenţă decât numele pe care se încăpăţânează să-l păstreze. Ne-am dori pentru toţi alegătorii din ţară ca acest partid să renunţe la L-ul din coadă sau să ne explice că L-ul din coadă vine de la 'legionar', adică e Partidul Naţional Legionar. Şi atunci înţelegem, lucrurile sunt clare, nu mai avem niciun fel de dispută cu ei, alta decât cea din planul ideilor, doctrinelor", a susţinut liderul senatorilor ALDE. La rândul său, copreşedintele ALDE Daniel Constantin consideră că Marian Munteanu este doar un oportunist.

"L-am cunoscut pe Marian Munteanu în anii '98, '99, când eram şi eu preşedinte la Liga Studenţilor din Agronomie. Am o părere conturată despre el, dar nu cred că face obiectul unor afirmaţii publice. Însă, pentru că am văzut în spaţiul public foarte multe aprecieri - că dânsul îmbrăţişează un curent neolegionar sau că îmbrăţişează un curent liberal - cum spun liberalii astăzi - eu cred că dânsul îmbrăţişează un curent al oportunismului. (...) Astăzi, dacă este mai bine să fii liberal atunci îmbrăţişezi fără niciun fel de probleme doctrina liberală. Sunt extrem de îngrijorat de faptul că, în interviul de ieri, dl Marian Munteanu a spus fără niciun fel de ezitare că nu l-a interesat liberalismului, ci componenta naţională din PNL", a afirmat Constantin, cpnform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.