DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Oamenii lui Kovesi, 'la interval' - După ce l-a luat la EPPO pe procurorul lui Dragnea, fosta şefă a DNA primeşte de la MJ încă patru procurori

kovesi aripi

Ministerul Justiţiei a anunţat, joi, că demarează o nouă procedură de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror european delegat în România.

"Persoanele interesate să ocupe o funcţie de procuror european delegat în România îşi pot depune candidaturile până la data de 27 iunie, inclusiv. Colegiul EPPO şi-a dat acordul încă din data de 10 februarie pentru şase procurori europeni delegaţi, propuşi de Ministerul Justiţiei, din totalul de 15", se arată în anunţul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Dosarele vor fi analizate de o comisie de selecţie, iar rezultatele verificării vor fi publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Interviul va avea loc în perioada 7 - 9 iulie, dar pot apărea modificări în funcţie de numărul candidaţilor şi de modalitatea de desfăşurare.

"Evaluarea candidaţilor se face pe baza aspectelor relevante rezultate din susţinerea interviului, din analiza documentelor depuse de către candidat cu privire la experienţa practică relevantă, precum şi a altor aspecte verificabile rezultate din activitatea sa profesională. La finalizarea interviurilor, Comisia de selecţie va selecta candidaţii pentru ocuparea celor nouă posturi de procurori europeni delegaţi", se precizează în anunţ.

La finalul lunii ianuarie, Ministerul Justiţiei anunţa că a selectat şase candidaţi pentru funcţia de procuror european delegat în România.

Este vorba despre Dana-Manuela Ana, Camelia-Elena Grecu, Constantin Irina şi Jean-Nicolae Uncheşelu (procurorul care l-a trimis în judecată pe Dragnea pentru vizita în SUA) - Direcţia Naţională Anticorupţie, Dana-Cristina Bunea - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Florin Bogdan Munteanu - Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Procurorii europeni delegaţi în România vor acţiona în numele Parchetului European (EPPO) în statele lor şi vor avea aceleaşi competenţe ca procurorii naţionali în ceea ce priveşte investigaţiile, urmăririle penale şi trimiterea în judecată.

Rolul acestei structuri este de a colabora mai strâns în investigarea şi urmărirea penală pentru infracţiuni care afectează bugetul UE, precum: frauda, corupţia, spălarea de bani, frauda transfrontalieră în materie de TVA.

Parchetul European este format dintr-un procuror-şef european, un colegiu al procurorilor, procurori europeni delegaţi şi camere permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.