Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Macovei înființează un nou serviciu secret

cotidianul.ro
fratie siluete spioni umbra

e-national.ro:

Dupa cum „National” dezvaluia in exclusivitate cu ceva vreme in urma, adeptii europarlamentarului Monica Macovei, reuniti intr-o grupare extrem de influenta in cadrul Cabinetului Ciolos, au pus la cale un proiect minutios de reinfiintare a unui serviciu secret in cadrul Ministerului Justitiei.
Iar o prima etapa a acestui plan deja este pe cale de a fi bifata, dupa ce ministrul Raluca Pruna a dat drumul pe site-ul ministerului pe care il conduce a unui proiect de Hotarare de Guvern  privind inventarierea si desecretizarea arhivei Serviciului Independent pentru Protectie si Anticoruptie (SIPA). Dupa care, odata cu intrarea in vigoarea a noii hotarari, se va forta cu siguranta infiintarea unui nou serviciu secret, despre care se spune ca ar fi o cerinta expresa a miliardarului George Soros.
Bataie pe documentele clasificate
In prezent, arhiva Serviciului Independent pentru Protectie si Anticoruptie se afla sigilata in custodia Administratei Nationale a Penitenciarelor. Si chiar daca pana acum au existat nenumarate cereri, fie din partea societatii civile, a unor inculpati din dosare sensibile sau chiar a unor magistrati din instantele de judecata ce aveau pe rol diverse dosare pentru a primi informatii secretizate ale SIPA, acest lucru nu a fost permis niciodata. Acum insa, conform proiectului elaborat de catre Raluca Pruna, se va permite desecretizarea a trei categorii de documente. In primul rand este vorba de dosarele de personal ale fostilor angajati ai SIPA, care urmeaza a fi incredintate, in baza proceselor verbale de predare-primire, catre Administratia Nationala a Penitenciarelor. Apoi este vorba de o a doua categorie, cea a documentelor identificate ca avand valoare istorica si care se vor preda catre Arhivele Nationale. Insa marea miza a desecretizarii arhivei este reprezentata de cea de a treia categorie, cea a documentelor clasificate, inclusiv a celor pentru care se dispusese la un moment dat distrugerea, si care vor fi preluate de catre structura de securitate a Ministerului Justitiei.
Este vorba despre niste documente pe baza carora au existat informatii ca s-au exercitat inclusiv acte de santaj asupra a nenumarati magistrati, care figurau ca „sifoane” ale SIPA. Si care, vreme indelungata, in schimbul pozitiei de „ghiocel” in executarea „sugestiilor” venite din partea agentilor de influenta ai SIPA, au fost sprijiniti in cariera cu avansari aranjate de catre fostul serviciu secret al Ministerului Justitiei.
Un nou „camp tactic”
De asemenea, dupa cum dezvaluiam, a fost deschisa chiar cursa pentru desemnarea viitorului sef al serviciului secret, unul dintre doritori activand momentan in ograda SPP-ului. Si cum de la preluarea mandatului, cel putin pe domeniul Justitiei, premierul Dacian Ciolos nu a fost in stare sa-i refuze nici macar o rugaminte Monicai Macovei, este de presupus ca, pana la sfarsitul anului, sa ne trezim cu un nou serviciu secret. Unul care, dupa cum sustin initiati ai sistemului, ar fi puternic salutat de catre constelatia de ONG-uri ale societatii civile patronate de influentul miliardar globalist George Soros. Asa ca este de asteptat ca societatea civila sa-si inteteasca, in perioada urmatoare, atacurile la adresa actualului „camp tactic” din Justitie, pe care insa, din cate se pare, vrea doar sa-l schimbe cu un altul, prin intermediul noului serviciu secret din cadrul ministerului condus inca de Raluca Pruna.

Ziarul Financiar:

Stocul de credite acordate de bănci fir­melor şi populaţiei a slăbit puter­nic ritmul de creştere anuală după in­trarea în vigoare a legii dării în pla­tă, în condiţiile în care în iunie cre­ditarea a urcat cu numai 1,2%, până la 217,6 mld. lei, un nivel înjumătăţit faţă de creşterea an la an raportată în luna mai. Ritmul de creştere a creditării raportat de bănci la BNR în iunie este de altfel cel mai redus de la începutul anu­lui încoace. Faţă de luna mai însă creditarea a in­trat deja în teritoriu negativ cu un minus de 0,1%.
Principalul factor care a determinat frâna­rea puternică a creditării în iunie este intrarea în vigoare a legii dării în plată care a sto­pat ascen­siunea creditelor ipotecare prin limitarea accesului la finanţare a unei părţi importante a populaţiei. Bancherii recunosc public că în prezent pe segmentul creditării imo­biliare standard există un blocaj, băncile mari ajungând să vândă doar câteva credite pe lună.
„Impactul legii dării în plată este resimţit în principal ca o încetinire a creditelor noi. Având în vedere ritmul de creştere preconizat pentru creditele noi şi tranzacţiile cu credite neperfor­man­te planificate pentru anul 2016 considerăm că există premisele ca stocul de credite să mar­cheze o scădere la finalul anului (comparativ cu ace­eaşi perioadă a anului 2015). Ritmul de creş­tere al stocului de credite ar urma să reintre în te­ritoriul pozitiv începând cu anul 2017“, a explicat Mihai Pătrulescu, economist-şef al UniCredit Bank.
Creditul neguvernamental în lei şi-a temperat creşterea anuală până la 16%, faţă de un avans an la an de peste 19% în luna mai. Stocul total al creditelor în lei din bilanţurile băncilor a ajuns la 118,9 mld. lei (60 mld. lei pe retail şi 58,8 mld. lei pe corporate).
Încetinirea se remarcă atât pe segmentul fi­nan­ţărilor pentru populaţie, cât şi pentru fir­me. De exemplu, stocul creditelor pentru per­soa­ne fizice a înregistrat o creştere anuală de 30% în iunie 2016 faţă de iunie 2015, în timp ce în mai 2016 creşterea faţă de mai 2015 era de 33%.

Realitatea.net

Primele efecte ale virusului Zika în Europa. În Spania s-a născut primul bebeluş cu microcefalie din Europa, au anunţat autorităţile medicale de la Madrid.

Potrivit oficialilor spanioli, mama copilului a fost infectată cu virusul Zika la începutul acestui an, după ce a vizitat Columbia, scrie BBC.

Femeia a fost diagnosticată cu virusul Zika dar a decis să păstreze copilul, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor medicale spaniole.

În America de Sud sunt peste 1,6 milioane de femei însărcinate care ar putea avea virusul Zika.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.