Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii lui Ponta ies la atac: eșec MAJOR al Guvernului cu Start-Up Nation

Inquam Photos / Octav Ganea
ponta constantin

Victor Ponta a lansat noul partid Pro România, iar acum încep analiza la sânge a Guvernului. Cei de la Pro România susțin că programul Start-Up Nation s-a transformat într-un intermediar pentru obținerea de credite bancare de către clientela politică, broker fiind Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert și Antreprenoriat.

Citește și: VIDEO- Momentul SCANDALULUI dintre Mirel Palada și Goțiu: 'Chemați poliția! Chemați poliția!'

Citește și: George Maior, întâlnire SECRETĂ cu Hillary Clinton: mutări cu bătaie pe termen lung (presă)

”Pe măsură ce se evaluează proiecte și se semnează Acorduri de finanțare, beneficiarii trec de la extaz la agonie, deoarece se trezesc în situația în care Autoritatea îi direcționează către contractarea de credite de la băncile partenere. Beneficiarii au posibilitatea de a opta pentru decontare direct cu Autoritatea, dar aceasta nu are resursele financiare suficiente să acopere tot necesarul, astfel că, prin constrângerile legate de termene, îi determină pe beneficiari să accepte creditul bancar.
Asadar, Programul s-a transformat de fapt într-o aplicație de intermediere pentru obținerea de credite bancare.

Ce înseamnă pentru firma nou-înființată?
• Costuri legate de contractarea creditului – până la 5%/an dobânzi și comisioane;
• Garanții reale ce trebuie prezentate bancii partenere, fie că vorbim de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (2,5% din valoarea proiectului, comision plătit la momentul acordării) fie că vorbim de garanții personale (firma nou înființată nu are ce garanții să prezinte).
• Costuri legate de implementarea proiectului înca din primul moment ulterior semnării contractului de credit, pe când, în contextul decontării directe cu statul, start-ul afacerii ar fi fost ușurat.

Concret: o firmă cu activitate de producție, contractează creditul. Pe lângă comisioane, dobânzi, garanții, trebuie să suporte rate la bancă (apx. 800 lei lunar) din surse proprii, în condițiile în care ne este imposibil să credem că activitatea productivă va genera venituri mai devreme de patru/cinci luni.
• Ministerul nu are nicio responsabilitate legată de rambursarea sprijinului aprobat prin proiect.

Astfel, prin activitatea sa, putem considera că Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert și Antreprenoriat, își dezvoltă o nouă activitate, respectiv: servicii de brokeraj bancar”, arată cei de la Pro România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.