Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Schimdt Hăineală a DEMISIONAT. Reacția lui Florin Iordache / UPDATE

romaniatv.net
oana haineala

Oana Schmidt Hăineală și-a dat demisia din Ministerul Justiției, după ce Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, vineri, cererea procurorului general Augustin Lazăr de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei a acesteia.

„Astăzi, 3 februarie 2017, doamna procuror Oana Andrea Schmidt - Hăineală a solicitat primului-ministru al României încetarea calităţii deţinute în cadrul Ministerului Justiţiei, respectiv de secretar de stat”, informează un comunicat al MJ.

„Am ascultat și punctul de vedere al domnului ministru, care mi s-a părut rezonabil, că dorește să-și mențină echipă, însă impresia mea a fost că totuși decizia nu vine de la domnia sa”, a spus procurorul general Augustin Lazăr, după ședința CSM.

Florin Iordache a reacționat și a spus la sediul CSM că „Hăineală nu are de ce să demisioneze”.

ULTIMA ORĂ: Iohannis cere să vorbească în fața Parlamentului

„Nu, și nu văd de ce trebuia să-mi înainteze demisia. Nici dumneaei și nici domnul Sima, dacă își înaintau demisia, fără îndoială, nu își mai avea rostul această ședință. Până când eu am venit la CSM, doamna Schmidt nu și-a dat demisia și conform regulamentului de funcționare al CSM încetarea detașării se poate face fie la cererea ministerului, fie la cererea persoanei respective”, a declarat Iordache la sediul CSM.

În 16 ianuarie, Oana Schmidt - Hăineală a fost numită secretar de stat în Ministerul Justiţiei. 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, pe 5 ianuarie, detaşarea în MJ a procurorului Oana Schmidt-Hăineală de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, începând cu data de 7 ianuarie, pentru o perioadă de trei ani. 

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat joi că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative, iar în prezent se efectuează acte procedurale. 

Ministerul Justiţiei primise miercuri o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea şi emiterea celor două acte normative care modifică legislaţia penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.