Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Schmidt-Hăineală s-a întâlnit cu ministrul Justiției. Ce s-a discutat

romaniatv.net
oana haineala

Procurorul Oana Schmidt-Hăineală, membru al CSM, s-a întâlnit, marţi, cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pentru a discuta despre candidatura sa la funcţia de procuror general al României, informează Agerpres

Hăineală nu a dorit să dea declaraţii după întâlnirea cu ministrul şi a arătat că este vorba de o procedură în derulare şi este prematur să facă declaraţii despre interviul cu Raluca Prună. 

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, se întâlneşte marţi cu cei patru candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de procuror general al României: Gheorghe Ivan - procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oana Schmidt-Hăineală - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi membru al CSM, Augustin Lazăr - procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia şi Codruţ Olaru - adjunct al procurorului general al PÎCCJ. 

Calendarul procedurii de selecţie a procurorului general prevede că pe 23 martie propunerea va fi transmisă CSM pentru avizare. După încheierea procedurilor de la CSM, propunerea ministrului Justiţiei va fi transmisă preşedintelui Klaus Iohannis până pe data de 22 aprilie. 

Ministerul Justiţiei a lansat pe 17 februarie procedura de recrutare a unui nou procuror general, funcţie rămasă vacantă ca urmare a demisiei lui Tiberiu Niţu. 

Demisia lui Niţu a venit după ce numele său a fost implicat în scandalul legat de folosirea coloanelor oficiale. Conducerea interimară a PÎCCJ a fost preluată de Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.