Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oaspeţi din alte ţări au fost INVITAŢI de preşedintele belarus Lukaşenko la parada militară din 9 mai

lukasenko

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, care a decis să nu acorde prea mare importanţă pandemiei de coronavirus, vrea să invite oaspeţi din alte ţări la parada ce va fi organizată la sfârşitul acestei săptămâni în Belarus pentru a marca 75 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, informează marţi dpa, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: ALERTĂ După decizia CEDO în cazul Kovesi, ministrul Justiției propune Guvernului Orban ELIBERAREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

"Ar fi bine să ne întâlnim la Minsk", a declarat liderul fostei republici sovietice, citat marţi de agenţia de presă Belta.

Citeşte şi: BREAKING - CEDO, lovitură pentru România: Demiterea Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a fost abuzivă

Belarus a fost una dintre primele republici atacate de Germania fascistă şi a fost devastată, a spus Lukaşenko, adăugând: "Noi suntem un monument viu al acestui război".

Aleksandr Lukaşenko a sugerat că cel puţin preşedinţii statelor din fosta Uniune Sovietică ar trebui să participe la parada de pe 9 mai din capitala belarusă.

Citeşte şi: Magistrații BAT cu PUMNUL în masă după decizia CEDO în cazul Kovesi: Vinovații trebuie să SE RETRAGĂ din funcțiile publice

Preşedintele Lukaşenko, adesea considerat ultimul dictator al Europei, a declarat înainte că parada nu va fi anulată indiferent de situaţie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat planurile sale, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu "posibile efecte negative ale unui eveniment cu o participare atât de mare". Este de aşteptat ca mai ales persoane în vârstă să participe, iar evenimentul este periculos pentru ele, a subliniat un reprezentant al OMS la Minsk.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi, REPLICĂ FULGER după reacțiile la decizia CEDO: Sper ca hotărârea să reprezinte o reparație simbolică pentru magistrații hărțuiți

Lukaşenko a calificat în repetate rânduri pandemia drept "psihoză", chiar dacă numărul de contaminări a început să crească în mod accentuat în această ţară din estul Europei. Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, peste 18,350 de oameni au fost contaminaţi în Belarus.

La Moscova, marea paradă cu mii de participanţi şi oaspeţi de rang înalt, menită să celebreze 75 de ani de la victoria Uniunii Sovietice împotriva Germaniei fasciste, a fost amânată pe termen nedefinit, însă va avea loc un show aviatic.

Rusia a raportat până acum peste 155.000 de cazuri de contaminare, însă experţii cred că există un număr mare de cazuri ce nu au fost raportate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.