Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama dă asigurări că Trump doreşte relaţii solide în NATO

obama trump

Înaintea ultimului turneu internaţional ca preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama a dat asigurări că succesorul său, Donald Trump, este fidel alianţei nord-atlantice şi unor relaţii solide în NATO, transmite DPA.

"Unul din mesajele pe care le voi putea transmite este angajamentul său (al lui Trump - n. red.) faţă de NATO şi alianţa nord-atlantică. Nu există nicio slăbire a hotărârii în ceea ce priveşte relaţiile puternice şi robuste în NATO", a declarat Obama luni, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Citește și: Ce nu se spune la București: Uniunea Europeană a adoptat un plan de APĂRARE rapidă

Trump "este sincer în dorinţa de a fi un preşedinte de succes şi de a purta înainte această ţară", a apreciat Obama, care l-a primit pe viitorul preşedinte la Casa Albă săptămâna trecută şi a discutat cu el timp de o oră şi jumătate.

Preşedintele american urma să plece mai târziu în cursul zilei de luni spre Atena, prima etapă din turneul de o săptămână în străinătate - în Europa şi America Latină.

Reuters apreciază că Obama a părut să îi transmită cu calm unele sfaturi lui Trump, fără încrâncenarea din campania electorală. El se aşteaptă ca omul de afaceri fără experienţă politică să devină un şef de stat pragmatic, anunță Agerpres.

"Funcţia asta are un fel al ei de a te trezi. Aspectele poziţiilor lui sau înclinaţiile care nu corespund realităţii o să-i fie zdruncinate rapid, deoarece realitatea are un fel al ei de a se impune", a mai spus preşedintele în exerciţiu, la adresa celui ales.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.