Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Israel! Un fost MINISTRU a recunoscut că A SPIONAT pentru Iran: Fugise în Nigeria și a fost prins în Guineea Ecuatorială

israel iran israel

Gonen Segev, fost ministru israelian al Energiei şi Infrastructurii, a fost inculpat pentru spionaj în favoarea Iranului, au anunţat luni Poliţia israeliană şi Serviciul israelian de informaţii interne (Shin Bet), informează site-ul Ynetnews.com.

Fostul ministru, care de câţiva ani locuia în Nigeria, a călătorit în Guineea Ecuatorială în mai 2018, de unde a fost extrădat în Israel, scrie mediafax.ro.

Citește și: Pierderi URIAŞE ale fraţilor Becali – afacerile s-au PRĂBUŞIT

În cursul interogatoriilor, Gonen Segev a fost nevoit să le mărturisească anchetatorilor israelieni că a colaborat cu serviciile de spionaj iraniene.

Autorităţile israeliene au aflat că Gonen Segev a fost recrutat de serviciile iraniene şi a lucrat ca agent de spionaj. El a luat legătura iniţial cu oficiali din cadrul ambasadei iraniene în Nigeria în anul 2012, după care s-a deplasat de două ori în Iran.

Citește și: La întrecere cu Simona Halep: Ce mașină de lux și-a cumpărat Cristina Neagu

Gonen Segev, în vârstă de 62 de ani, a fost membru al Knessetului şi ministru israelian al Energiei şi Infrastructurii (1995-1996). El este acuzat că a furnizat Teheranului informaţii clasificate despre industria energetică israeliană şi despre oficiali politici şi militari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.