Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în lumea fotbalului: AC Milan ar putea fi EXCLUSĂ din cupele europene

www.gsp.ro
Icari Bonucci Inter Milan

Formaţia AC Milan ar putea fi exclusă din Liga Europa din cauza încălcării Regulamentului fair-play-ului financiar, informează New York Times.

Citește și: Augustin Zegrean dă verdictul: în ce termen va fi nevoit Iohannis să semneze revocarea Laurei Codruța Kovesi

Potrivit sursei citate, inspectorii financiari au recomandat UEFA sancţionarea clubului italian cu excluderea din cupele europene, pentru încălcarea regulilor care limitează cheltuielile în funcţie de venituri.

AC Milan a terminat pe locul 6 în Serie A şi a obţinut din punct de vedere sportiv prezenţa în grupele Ligii Europa, în sezonul 2018/2019.

În aprilie, reprezentanţii clubului AC Milan afirmau că se aşteaptă la sancţiuni, după ce au fost audiaţi, la Nyon, de instanţa europeană de control financiar al cluburilor (ICFC).

"Vor fi sancţiuni, dar sperăm că vor fi limitate. Sper că UEFA va ţine cont de faptul că suntem noi proprietari şi că facem tot ce putem, dar cred că sancţiunile vor fi inevitabile", a declarat atunci Marco Fassone, directorul general al clubului lombard.

Clubul AC Milan, aflat în proprietatea fostului premier italian Silvio Berlusconi, a fost cumpărat, în urmă cu un an, de investitori chinezi, pentru suma de 740 de milioane de euro. În vara anului 2017. AC Milan a cheltuit peste 200 de milioane de euro pe transferuri.

Fair-play-ul financiar a fost pus în practică de UEFA la începutul anului 2010 şi presupune ca grupările care evoluează în competiţiile europene să nu cheltuiască mai mult decât câştigă şi să nu înregistreze un deficit cumulat mai mare de 30 de milioane de euro în ultimii trei ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.