Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în rugby: Spania a fost descalificată, iar România beneficiază și se califică direct la Cupa Mondială

agenda.ge
rugby romania georgia

Naţionala de rugby a României a obţinut calificarea directă la Cupa Mondială 2023 din Franţa după ce Spania a fost descalificată din cauza folosirii unui jucător ineligibil în două meciuri din cadrul Rugby Europe Championship 2021-2022, au anunţat joi federaţia spaniolă de profil şi World Rugby, informează Reuters.

În urma audierii de joi, 28 aprilie, a comisiei judiciare independente desemnate de World Rugby pentru a studia plângerea Federației Române de Rugby (FRR) privind eligibilitatea lui Gavin Van den Berg, organismul suprem al rugby-ului mondial a decis să sancționeze Spania cu 25.000 de lire sterline și să deducă cinci puncte pentru fiecare dintre cele două meciuri în care a fost aliniat acest jucător.

Această decizie înseamnă descalificarea de la Cupa Mondială din 2023 din Franța, competiție pentru care Spania se calificase direct prin clasarea pe locul doi în Rugby Europe Championship 2021-2022.

România terminase grupa pe locul 3, după Georgia și Spania, dar înaintea Portugaliei, Olandei și Rusiei, cu trei victorii și două înfrângeri.

Cum această sancțiune foarte dură vine ca urmare a unei presupuse falsificări a pașaportului jucătorului, Federația Spaniolă de Rugby (FER) continuă procedura disciplinară extraordinară inițiată la momentul respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.