Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Rusia: Cine a intrat în cursa prezidențială pentru a-l detrona pe Vladimir Putin

putin

Congresul Partidului Comunist din Rusia a decis să susţină candidatura omului de afaceri Pavel Grudinin la alegerile prezidenţiale din martie 2018, înlocuindu-l astfel pe istoricul său lider, Ghenadi Ziuganov, care a decis să se retragă din cursa electorală, transmite agenţia EFE.

Candidatura lui Grudinin a întrunit 303 voturi pentru şi 11 împotrivă, a declarat un purtător de cuvânt al partidului, pentru presa locală, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pe banii noștri! Fostul soț al Olguței Vasilescu face încă o numire controversată la ASF

"Este o persoană care ştie să lucreze, să asculte oamenii şi să-şi îndeplinească promisiunile", a mai arătat acesta.

Anterior s-a aflat că Ziuganov a fost desemnat de Comitetul Central al partidului în funcţia de şef al campaniei electorale a noului candidat comunist.

Citește și: De unde atâția bani?! Averea URIAȘĂ a lui Liviu Tit Brăiloiu, parlamentarul PSD care a înjurat-o pe senatoarea USR, Florina Presada

Grudinin, 57 de ani, este din 1995 directorul uneia dintre cele mai de succes companii agricole din Rusia şi a fost ales, de trei ori, deputat în Duma de la Moscova (1997-2011).

Ziuganov, care a intrat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Rusia în 1996, când a fost reales Boris Elţin, a obţinut 17% din voturi la ultimele două scrutine, când i-a avut ca şi contracandidaţi pe actualul premier, Dmitri Medvedev, şi, respectiv, preşedintele Vladimir Putin.

Citește și: Mutare SURPRIZĂ! Ce MIȘCARE a făcut PRO TV-ul în prag de SĂRBĂTORI

Până acum, şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor din Rusia, Vladimir Putin, liberalul Grigori Iavlinski (Iabloko), liderul formaţiunii de extremă-dreapta LDPR, Vladimir Jirinovski, reprezentantul Partidului Comunist rus, Pavel Grudinin, şi jurnalista Ksenia Sobceak, desemnată sâmbătă candidat de către formaţiunea Iniţiativa Civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.