Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în Serie A: Proprietarii AC Milan hotărâți să construiască un nou stadion

digisport.ro
AC Milan

Proprietarii fostei campioane europene de fotbal AC Milan sunt hotărâți să construiască un nou stadion pentru a permite clubului să concureze cu echipele de elită de pe continent, a declarat joi cel mai înalt executiv al rossonerilor.

Atât AC Milan, cât și rivalii locali de la Inter au analizat posibilitatea de a se muta de pe stadionul istoric San Siro, deținut de autoritățile locale, și de a-și construi propriile arene separate la periferia orașului, conform Mediafax.

Gerry Cardinale, fondatorul și partenerul director al firmei de investiții RedBird Capital, care a cumpărat controlul asupra AC Milan printr-o tranzacție de 1,2 miliarde de euro în 2022, a declarat că clubul va primi o nouă casă cu 70.000 de locuri, capabilă să găzduiască și evenimente muzicale.

"Acest lucru ar trebui să fie bun nu doar pentru Milan, ci și pentru Italia și Serie A", a declarat Cardinale la Financial Times Business of Football Summit.

"Voi crea o companie care va construi acest stadion și apoi, sincer, vreau să iau această companie și să o pun să construiască stadioane pentru toate celelalte echipe din Serie A", a adăugat el.

Vorbind alături de Cardinale, Zlatan Ibrahimovic a declarat că pe San Siro există "amintiri minunate, dar întotdeauna există un nou început pentru orice".

Suedezul Ibrahimovic și-a încheiat cariera de jucător la AC Milan în 2023, iar în prezent lucrează în calitate de consilier principal al proprietarilor clubului.

Autoritățile orașului Milano au declarat săptămâna trecută că încă mai doresc să vadă dacă pot lucra cu cluburile la o posibilă renovare a lui San Siro.

Cel mai recent triumf al lui AC Milan a fost în 2007, iar ultimul titlu din Serie A a fost câștigat în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.