Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Ucraina: Deputata Nadia Savcenko a fost ARESTATĂ! Ea pregătea un ATENTAT împotriva președintelui țării / VIDEO

Nadia Savcenko

UPDATE

Savcenko nu a negat acuzaţiile.

Procurorul-şef Yuriy Lutsenko le-a spus parlamentarilor joi că Savchenko plănuia „un act terorist la scară largă” în Kiev. El a acuzat-o că a ajuns la o înţelegere cu rebelii susţinuţi de Rusia pentru „a obţine armele necesare unui asemenea atac, mai ales mortiere de 120mm, arme de calibru mic, puşti şi grenade”.

Citește și: Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, EXPLICAȚII de ULTIMĂ ORĂ

Parlamentarii au vizionat un videoclip în care ea apare vorbind cu doi ofiţeri despre planurile sale de a ataca Parlamentul.

Savcenko a zâmbit şi a râs la vizionarea videoclipului şi nu a pus la îndoială autenticitatea acestuia. Ea a spus că guvernul „corupt” al Ucrainei trebuie dat jos, dar a descris complotul ca fiind o „provocare”.

Citește și: OFICIAL! Un gigant OLANDEZ a bătut palma cu statul român! Ce va prelua colosul

Știrea inițială

Rada Supremă (parlamentul ucrainean) i-a ridicat joi imunitatea deputatei Nadia Savcenko, fost pilot militar care a devenit eroină naţională după doi ani în detenţie în Rusia, acuzată acum de pregătirea unui atentat împotriva preşedintelui Ucrainei, transmit AFP şi dpa.

Solicitarea parchetului general de ridicare a imunităţii parlamentare, arestare şi plasare în detenţie provizorie a Nadiei Savcenko a fost aprobată cu 260 de voturi pentru, faţă de pragul necesar de 226.

Citește și: Ce i-a transmis Klaus Iohannis lui Vladimir Putin, după ce acesta a câștigat din nou alegerile prezidențiale

Nadia Savcenko şi un complice au planificat 'un atentat terorist de mare amploare', chiar în incinta parlamentului, vizând 'exterminarea liderilor ţării', printre care preşedintele Petro Poroşenko, a declarat în parlament procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko.

Complicii mai intenţionau să lanseze 'tiruri de mortiere' în centrul Kievului pentru a ucide civili, cu scopul de 'a crea haos şi a acapara puterea', a mai spus Luţenko.

Citește și: Veste TRĂSNET pentru Antena 3, după ce a pierdut procesul cu Kovesi! Un personaj cunoscut vrea să dea televiziunea în judecată

După votul din parlament, un judecător de instrucţie s-a prezentat în faţa deputatei, în parlament, pentru a-i citi actul de inculpare şi a-i cere să-l însoţească la sediul serviciului de securitate, unde urma să fie arestată oficial. Nadia Savcenko s-a conformat cererii.

Nadia Savcenko, în vârstă de 36 de ani, fusese condamnată la 22 de ani de închisoare în Rusia, pentru că, potrivit acuzaţiile pe care ea le-a respins, ar fi furnizat armatei ucrainene poziţia a doi jurnalişti ai televiziunii publice ruse ucişi de un tir de mortiere în iunie 2014, în timpul conflictului din estul Ucrainei.

Citește și: Gabriela Firea REACŢIONEAZĂ! Dezinformări referitoare la un proiect de zeci de milioane de euro

Eliberată în 2016 în schimbul a doi ruşi închişi în Ucraina, Nadia Savcenko a fost primită ca o eroină la Kiev. Cunoscută ca având o personalitate puternică, ea a apărat apoi poziţii controversate, învinuind Kievul pentru conflictul armat cu separatiştii proruşi din estul ţării sau întâlnindu-se cu lideri separatişti pentru negocieri vizând eliberarea unor prizonieri ucraineni.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.