Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC la Chișinău: Președintele Curții Supreme de Justiție a fost REŢINUT

Ion Druță

Procuratura Anticorupție din Republica Moldova anunță reținerea pentru 72 de ore a Președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, în urma audierii acestuia, „în temeiul depistării în cadrul perchezițiilor biroului și domiciliului acestuia a obiectelor de natură să confirme bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogățire ilicită”.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, măsura de reținere a bănuitului se impune ținând cont de faptul că acesta, profitând de statutul său, ar putea influența alte persoane care urmează a fi audiate în cadrul urmăririi penale, scrie deschide.md.

Citește și: Nimeni nu se aștepta la asta! S-a despărtiț Elena Băsescu

Deși judecătorul Ion Druță și-a depus demisia din funcția de Președintele al Curții Supreme de Justiție, aceasta încă nu i-a fost acceptată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Zilele trecute, în biroul și la domiciliul acestuia au fost găsite obiecte care ar confirma vina magistratului. Avocatul lui Druță susține că clientul său este nevinovat. Ieri, Ion Druță și-a depus cererea de demisie. A fost ales în funcţia de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie în aprilie 2018 pe un termen de patru ani.

Citește și: Klaus Iohannis o distruge pe Viorica Dăncilă! Acuzații grave

În luna iunie a acestui an, Druță a fost înlăturat de la exercitarea funcției administrative. O lună mai târziu, a revenit la șefia CSJ după ce Curtea de Apel Chișinău a acceptat cererea depusă împotriva CSM.

Acum o săptămână, CSM l-a lăsat fără imunitate la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, pentru a fi cercetat penal.

Citește și: Avocatul Poporului intervine în cazul Caracal! De la Ministerul de Interne nu am primit încă răspuns

De precizat că Consiliul Suprem al Magistraturii a admis pe 24 septembrie ridicarea imunității de judecător președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, la solicitarea procurorului general interimar. Cu o zi înainte, Dumitru Robu a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite de către judecător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.