Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc pe piața criptomonedelor: Tesla anunță că și-a vândut trei sferturi din monedele virtuale Bitcoin pe care le deținea

afaceri.news
tesla bitcoin criptomonede

Compania lui Elon Musk, Tesla, a anunțat în raportul său pentru al doilea trimestru că a vândut 75% din monedele virtuale Bitcoin pe care le deținea.

În raportul său de venituri, Tesla a raportat că a vândut Bitcoin de 936 de milioane de dolari. Acest lucru arată că firma a vândut 75% din Bitcoinii pe care îi deținea.

Compania deținea aproximativ 42.000 de bitcoini la începutul trimestrului, așa că, dacă ar fi vândut 75% din această cantitate pentru 936 de milioane de dolari, ar fi echivalat cu un preț mediu de vânzare de aproximativ 29.000 de dolari pe bitcoin. Bitcoin a încheiat al doilea trimestru la un preț de aproximativ 18.700 de dolari, ceea ce înseamnă că Tesla a evitat o taxă substanțială de depreciere a deținerilor sale prin vânzarea mai devreme în trimestru.

Prețul bitcoin a scăzut cu aproximativ 1,7%, la 23.300 de dolari, în urma acestei știri.

Tesla a anunțat în luna februarie a anului trecut că a achiziționat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, o mișcare care a provocat o creștere a prețului bitcoin. Ulterior, în primul trimestru, compania și-a redus poziția pe bitcoin cu 10%, o vânzare care a sporit câștigurile acelui trimestru cu 272 de milioane de dolari. Până la cel mai recent anunț, compania nu a mai cumpărat sau vândut nimic.

Compania a anunțat pentru prima dată în mai 2021 că anulează plățile Bitcoin, invocând preocupări legate de mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.