Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT O fostă angajată de la Neptun TV, postul lui Radu Mazăre, a fost ARESTATĂ: Era proxenetă și traficantă de droguri

O grupare formată din patru persoane, două femei din Constanța și alte două arestate deja pentru trafic de droguri, care obliga tinere cu situaţie materială precară să se prostitueze în Franța, a fost destructurată.

Neculăeş Daniel Valentin, Amet Baiar Bilghin, Ianoş Albert Feri și Huzuneanu Mihaela Mădălina au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, începând cu 23 ianuarie 2019 şi până la data de 21 februarie 2019 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată și sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

Anchetatorii au solicitat măsura arestării preventive şi faţă de inculpaţii Albert Feri Ianoş şi Mihaela Mădălina Huzuneanu, concubini, cercetaţi în stare de arest preventiv într-o altă cauză penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc (cocaină). Mădălina Huzuneanu a fost secretară la postul de televiziune al lui Radu Mazăre, TV Neptun, şi efectua deplasări dese pe coasta Franţei, la iubitul ei. Procurorii DIICOT arată că începând cu anul 2018, inculpaţii Neculăeş Daniel Valentin, Amet Baiar Bilghin, Ianoş Albert Feri și Huzuneanu Mihaela Mădălina au format un grup infracţional de proxenetism, ce se desfăşura cu precădere în partea de sud a Franţei, în oraşele Cannes, Marsilia, Nisa.

IGPR a anunțat că polițiștii din Constanța, sub coordonarea procurorilor DIICOT Constanța, au făcut, în 22 ianuarie, opt percheziții în Constanța, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Citește și: Liviu Dragnea atacă! Ce a pregătit pentru cei care au părăsit PSD pentru partidul lui Victor Ponta

Activitățile au vizat destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în infracțiuni de proxenetism, fapte ce ar fi fost comise în sudul Franței (Cannes, Marseille, Nice).

Potrivit procurorilor DIICOT Constanța, s-a reţinut faptul că, în jurul datei 19.01.2019, inculpatul Ianoş Albert Feri împreună cu inculpata Huzuneanu Mihaela Mădălina au expediat din Olanda, printr-o firmă de curierat, un colet ce conținea cantitatea de aproximativ 500 grame substanță pulverulentă de culoare albă ce conținea cocaină (drog de mare risc).

Citește și: Gabriela Firea are un nou consilier. Despre cine este vorba

Coletul a fost introdus în țară în jurul datei de 21/22.01.2019, fiind preluat din muncipiul București prin intermediul inculpatului Amet Baiar Bilghin și transportat cu un autoturism până în zona staţiei de taxare Feteşti, de pe autostrada A2, unde s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În fapt s-a reţinut că începând cu vara anului 2018, inculpaţii Neculăeş Daniel Valentin, Amet Baiar Bilghin, Ianoş Albert Feri și Huzuneanu Mihaela Mădălina, împreună cu alţi suspecţi, au introdus în ţară droguri de mare risc (cocaină), pe care le-au depozitat, le-au porţionat şi le-au pus în vânzare în cluburile din staţiunea Mamaia, municipiul Constanţa şi la festivalurile de muzică electronică.

Citește și: Surpriză! Ce salariu are bomba-sexy din Poliție, care a făcut ravagii pe Internet – Imagini incendiare

De asemenea, s-a reţinut faptul că inculpatul Ianoş Albert Feri deține mai multe locuințe, proprietate sau închiriate, într-un complex rezidenţial din zona Mamaia Nord, unde, în respectivele apartamente erau depozitate, porționate, preparate, ambalate și chiar vândute drogurile aduse vrac.

Totodată, același individ, fiind vorba de Ianoș, apare ca martor într-un dosar în care mai multe persoane au agresat o persoană, în 2015, în timp ce se afla pe bulevardul Tomis din municipiu, în apropierea Prefecturii, aducând-o în stare de inconştienţă, aplicându-i electroşocuri şi lovind-o cu pumnii, picioarele şi alte corpuri dure, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 130-140 zile de îngrijiri medicale.

Citește și: Decizia de ultimă oră a lui Dăncilă! Ce schimbare a făcut aceasta la ANAF

Potrivit DIICOT, din cercetări a rezultat că tinerele erau recrutate din România, din familii cu o situație materială precară, destrămate sau dezorganizate și nivel de educație scăzut, apoi determinate să practice prostituția în Franța, făcând așa zise „turnee” prin diferite orașe. Ca modalitate de atragere a persoanelor cu care acestea întrețineau acte sexuale în schimbul unor sume de bani, tinerele foloseau mai multe anunțuri postate pe diferite site-uri de profil.

Tinerele care practicau prostituția utilizau doar aceste site-uri, unde trebuiau să aibă un „cont”, în care erau menționate caracteristicile fizice, orașul în care se aflau, precum și durata de timp cât se aflau în acel oraș. De asemenea, erau atașate fotografii ce ilustrau diverse tinere în ipostaze erotice.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Aceste modificări la Codul Rutier vă vor lăsa fără mașină

Pentru anunțurile postate pe aceste site-uri se achita o taxă de 600 de euro pentru o lună sau 400 de euro pentru două săptămâni. Taxa diferea în funcție de tipul de promovare și putea fi plătită doar online.

„Trebuie menționat faptul că, în general, tinerele care practicau prostituția aveau conturi deschise la bănci din România, iar plata anunțurilor o efectuau online, cu cardurile aferente conturilor. Din acest motiv, conturile bancare ale persoanelor care practicau prostituția trebuiau alimentate din România cu sumele de bani necesare plății anunțurilor sau a cheltuielilor pentru plata apartamentelor închiriate în scopul practicării prostituției. Persoanele care practicau prostituția se cazau în apartamente închiriate, iar legătura cu clienții se realiza telefonic, la numerele de telefon menționate în conținutul anunțurilor. În ceea ce privește sumele de bani obținute din practicarea prostituției trebuie menționat că acestea erau trimise în România prin servicii de transfer rapid de bani”, arată procurorii.

Citește și: Liviu Dragnea atacă! Ce a pregătit pentru cei care au părăsit PSD pentru partidul lui Victor Ponta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.