Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT Primele imagini cu atacatorii de la Charlie Hebdo uciși

Săptămânalul francez Paris Match a publicat joi fotografiile cu cadavrele fraţilor Kouachi, autorii atentatului jihadist împotriva sediului publicaţiei Charlie Hebdo de la 7 ianuarie, afirmând că este vorba despre 'fotografii istorice' pe care 'francezii au dreptul să le vadă', relatează AFP.

'Trebuie să punem capăt infantilizării opiniei publice, francezii au dreptul să le vadă, este tragedia lor', a declarat Olivier Royant, directorul redacţional la Paris Match.

'Nu se pune problema de senzaţional', a adăugat el. 'Acestea sunt documente inedite considerate a fi fotografii istorice. Acesta este ultimul capitol din aventura celor doi fraţi, este important să le publicăm', a mai spus el.

Trei fotografii, publicat joi în săptămânal, arată trupurile neînsufleţite ale fraţilor Cherif şi Said Kouachi, autorii atacului împotriva Charlie Hebdo, în faţa tipografiei din apropierea Parisului unde au fost ucişi de forţele de intervenţie, punându-se astfel capăt unei operaţiuni de urmărire şi capturare care a durat trei zile.

Două dintre ele au fost publicate în alb şi negru pentru că erau 'prea dure' color, a declarat miercuri Olivier Royant pentru radio Europa 1. A treia, color, arată corpul lui Sherif Kouachi, întins pe jos, plin de sânge şi înconjurat de experţi ai Jandarmeriei Naţionale.

Întrebat despre sursa fotografiilor, directorul redacţional al Paris Match a răspuns că au fost 'făcute de cineva care nu este un jurnalist profesionist'. 'Ele nu ne-au fost furnizate de jandarmerie' şi 'nu fac parte din dosar', a mai spus el, transmite agerpres.rocontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.