Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT Statul Washington a legalizat transformarea corpurilor umane în îngrășământ: motivarea procedeului întrece orice imaginaţie

morga

Statul Washington, situat în nord-estul Statelor Unite, a devenit primul stat american care a legalizat transformarea rămăşiţelor umane în compost, în vederea hrănirii solului, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Legea a fost promulgară marţi de către guvernatorul statului Jay Inslee, un candidat la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, care îşi concentrează campania asupra protecţiei mediului şi luptei împotriva modificărilor climatice. Legea urmează să intre în vigoare în mai 2020.

Citește și: Lăsată în afara Guvernului de Klaus Iohannis, Olguța Vasilescu sare la șeful statului! ‘În ciuda blocajelor’

Această practică - a unei ”reduceri organice naturale” - este o alternativă a îngropării sau incinerării, afirmă Katrina Spade, fondatoarea Recompose, o societate cu sediul la Seattle care se pregăteşte să o comercializeze.

Citește și: Ruptură se mărește! Decizia Vioricăi Dăncilă care îl va enerva peste măsură pe Liviu Dragnea

Ea răspunde problemei spaţiului disponibil în vederea înhumărilor clasice, în contextul unei reduceri a terenurilor. Iar ea permite evitarea emisiilor de gaze cu efect de seră şi consumului de energie prin incinerare.

Procesul adaptează, la nivelul corpului uman, metode folosite de mult timp de către fermieri în privinţa carcaselor de cai şi alte animale.

Citește și: SURSE Lovitură pentru Klaus Iohannis, înainte de alegeri! Mișcarea făcută de #Rezist

Corpurile urmează să fie acoperite cu bucăţi de lemn şi depuse într-un container hexagonal, care să faciliteze procesul de descompunere naturală, prin crearea unui mediu favorabil acţiunii microbilor şi bacteriilor. După 30 de zile, familiile defuncţilor urmează să recupereze 0,65 metri cubi de pământ fertil.

Acest proces face parte dintr-o schimbare rapidă a mentalităţii cu privire la corpul defuncţilor. Potrivit unui studiu comandat în 2018 de Asociaţia naţională a antreprenorilor în pompe funebre, un american din doi se declară interesat de o gestionare compatibilă ecologic a corpului său după moartea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.