Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT. Un nou caz Bodnariu în Norvegia. O familie de români a rămas fără 5 copii

libertatea.ro
fetita.fam.radulescu

Un nou caz Bodnariu cutremura opinia publica. Doi aradeni stabiliti dupa revolutie in Norvegia sustin ca cinci dintre cei sapte copii le-au fost furati de autoritatile norvegiene si in ciuda tuturor eforturilor depuse, cei doi nu i-au mai vazut pe cei mici de patru ani. 'Nici nu stiu daca mai traiesc', spune tatal lor cu disperare.

Marius şi Claudia Rădulescu ii acuza pe angajaţii de la Barnevernet (Protectia copilului din Norvegia) ca i-au agresat şi le-au răpit copiii. Abuzul s-ar fi petrecut în urmă cu aproape patru ani, după ce poliţiştii din Norvegia i-au acuzat pe părinţi că ar avea probleme cu legea şi că nu îşi îngrijesc copiii aşa cum trebuie. Mai grav este că acţiunea a fost justificată de o declaraţie a unor oficiali norvegieni, în care tatăl copiilor a fost acuzat pe nedrept că ar fi un criminal, deşi omul nu a fost niciodată condamnat de vreo instanţă.

content-image

Arădeanul s-a stabilit în Norvegia dupa Revolutie, unde a muncit, cu contract, ca şofer, la diferite firme. Este adevarat insa ca a fost acuzat ca ar fi participat la jafuri armate şi a ucis un poliţist. Insa instantele norvegiene l-au achitat, dovedind ca a fost acuzat pe nedrept. Acest lucru pare sa nu fi contat in ochii celor de la Protectia Copilului care l-au catalogat drept infactor si i-au luat copiii.

Citeste si: Prima reacţie a unui oficial norvegian cu privire la cazul Bodnariu - AUDIO

Disperarea este cu atat mai mare pentru tatal fetitelor pentru ca el a apelat la cei de la asistenta sociala ca sa il ajute sa isi inscrie fetitele la scoala. Astfel a intrat Protectia Copilului pe fir, au venit sa ii verifice si totul s-a terminat prin luarea copiilor cu forta.

“Când ne-au văzut copiii, care sunt frumoşi, chiar unul dintre asistenţii norvegieni m-a întrebat dacă aş fi de acord să se căsătorească un norvegian cu una dintre fetiţe, dar eu am spus că ea va decide asta când va fi mare. Apoi m-au întrebat şi dacă doresc să îi las câteva zile la nişte norvegieni, dar am refuzat”, îşi începe bărbatul povestea, potrivit Libertatea.ro.

content-image

“Au intrat în casă, m-au bruscat, au dat cu mine de perete şi au bruscat şi copiii. I-au furat ca să îi dea altor familii”, spune printre lacrimi mama.

Citeste si: George Maior i-a scandalizat pe românii din SUA. Sfidare în cazul Bodnariu

“I-au smuls pur şi simplu de la ea din mâini. A fost îngrozitor, vecinii mi-au spus că au fost martori şi copiii au făcut pe ei de frică, îi trăgeau ca pe sacii de gunoi, iar micuţii se zbăteau, urlau...”, continuă tatăl.

content-image

Cei doi s-au mutat in Suedia de teama abuzurilor facute de autoritatile norvegiene si in speranta ca vor reusi mai usor din afara tarii sa isi recupereze copii. N-a fost insa asa. Ei se plang de asemenea ca nu au primit deloc sprijin din partea autoritatilor romane.

“Nu vreau să jignesc pe cineva, dar e vorba de copiii mei, suntem batjocoriţi de cei care muncesc în instituţia statului român, de multe ori mi se închide telefonul. Sincer vă spun, habar nu am dacă mai îmi trăiesc copiii. Chiar nu ştiu nimic. Nu e în stare nimeni să îmi spună dacă vreun copil mai trăieşte. Nu se poate ca noi să fim mereu oaia neagră, ei ne lovesc, mi-au bătut soţia. Îşi bat joc de noi din cauza lipsei de implicare a autorităţilor româneşti. Eu m-am rugat lui Dumnezeu să nu mor până nu îmi iau copiii şi când îi văd, îi dau soţiei, iar apoi voi putea muri”, a conchis bărbatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.