Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Occidentul îl sfidează pe Putin! Probleme la plata în ruble a energiei: 'Băncile întârzie transferul plăților!'

realitatea.net
vladimir putin nervos

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că există eșecuri în plata livrărilor de energie ale Rusiei către țările "neprietenoase".

"Băncile din aceste țări cele mai "neprietenoase" întârzie transferul plăților. Permiteți-mi să vă reamintesc că sarcina a fost deja stabilită pentru a transfera decontările pentru resursele energetice către monedele naționale, pentru a se îndepărta treptat de dolar și de euro. În general, intenționăm să creștem radical ponderea decontărilor în monedele naționale în sistemul de comerț exterior. Se fac deja pași importanți în aceste direcții. Iar sarcina cheie aici este de a pregăti piața noastră valutară pentru o astfel de tranziție, astfel încât orice monedă străină să poată fi liber și în suma necesară schimbată cu ruble rusești", a declarat Putin, joi, în cadrul unei întâlniri privind situația din sectorul petrolului și gazelor, relatează Interfax.

"Respingerea monedelor și jurisdicțiilor nesigure, compromise este o sarcină strategică din punctul de vedere al securității financiare și economice a țării noastre. Important pentru menținerea și creșterea volumului comerțului exterior, stabilirea unor legături stabile cu parteneri predictibili care sunt fideli cuvântului lor și își prețuiesc reputația de afaceri și înțeleg consecințele deciziilor lor", a spus Putin.

"În acest sens, vreau să menționez că companiile energetice rusești sunt participanți responsabili pe piața mondială", a adăugat el.

În cadrul întâlnirii, Putin a mai spus că cea mai acută problemă cu care se confruntă companiile de carburanți și energie ca urmare a sancțiunilor Occidentale este întreruperea logisticii livrărilor de export.

Pe 31 martie, Putin a semnat un decret privind transferul plăților pentru gaze naturale cu țări "neprietenoase" către ruble. Potrivit acestui document, cumpărătorii de gaz rusesc vor trebui să deschidă conturi de ruble în băncile rusești pentru a plăti livrările de la 1 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.