Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Occidentul, în alertă! Operațiune în forță demarată de Kim Jong Un: ar fi pus mâna pe 3 miliarde $, totul pentru programul său nuclear (ONU)

guim.co.uk
Coreea de Nord Kim Jong Un

Coreea de Nord ar fi furat 3 miliarde de dolari folosind hackeri pentru a-și finanța programul nuclear! Hackerii din Coreea de Nord ar fi putut fura 3 miliarde de dolari cu ajutorul atacurilor cibernetice, pe care Phenianul le-a direcționat ulterior către dezvoltarea programului nuclear, se arată într-un raport nepublicat al monitorilor de sancțiuni ale Națiunilor Unite (ONU), scrie Reuters cu referire la document.

Potrivit observatorilor, între 2017 și 2023, grupuri de hackeri nord-coreeni, aflate sub controlul Biroului General de Informații din RPDC, au efectuat cel puțin 58 de atacuri cibernetice asupra companiilor asociate cu criptomoneda. Și încă fac acest lucru, precum și desfășoară activități subversive împotriva companiilor străine de apărare și a lanțurilor de aprovizionare cu bunuri critice.

Aproximativ jumătate din fondurile extrase de hackeri, RPDC cheltuiește pentru achiziționarea de componente pentru programul de rachete, a declarat Anne Neuberger, consilier adjunct pentru securitate națională pentru Statele Unite. De fapt, este vorba despre „forța de muncă din umbră a RPDC, formată din mii de specialiști IT” care lucrează în toată lumea, inclusiv în Rusia și China, au remarcat oficialii americani.

Coreea de Nord nu a comentat aceste supoziții până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.