Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ocean Viking caută un port mediteraneean sigur pentru a debarca sute de migranţi

www.thenational.ae
Ocean Viking

Organizaţia neguvernamentală SOS Méditerranée, a cărei navă umanitară Ocean Viking transportă la bordul său 296 de migranţi salvaţi pe mare, a lansat vineri un apel autorităţilor maritime competente pentru a putea debarca într-un port sigur, unii migranţi având nevoie de îngrijire urgentă, relatează AFP.

Din 19 mai, nava-spital închiriată de ONG SOS Méditerranée în parteneriat cu Federaţia internaţională a societăţilor Crucii Roşii şi Semilunii Roşii (FICR) a realizat patru operaţiuni în cadrul cărora au salvat 296 migranţi în largul Libiei şi Maltei, potrivit Agerpres.

Printre ei se află 49 de minori, între care un bebeluş de doar trei luni, şi şase femei însărcinate, a indicat SOS Méditerranée într-un comunicat.

"Ocean Viking a formulat opt cereri de-a i se atribui un loc sigur pentru debarcarea persoanelor salvate, care au fost trimise autorităţilor maritime competente (libiene, malteze şi italiene), după primele două operaţiuni de salvare efectuate în 19 mai", a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a acestei asociaţii europene de căutare şi salvare în largul mării, al cărei sediu este la Marsilia.

În pofida acestor cereri, "nicio soluţie nu a fost găsită pentru cele 296 de persoane -femei, bărbaţi şi copii - aflate în prezent la bordul Ocean Viking, care nu poate fi decât un adăpost temporar", adaugă organizaţia.

Într-o înregistrare video efectuată pe navă, o responsabilă medicală arată că printre cei salvaţi unii prezintă urme de violenţe suferite în cursul şederii lor în Libia, alţii au fost răniţi în cursul traversării sau suferă de patologii cronice, precum şi de afecţiuni care necesită o preluare medicală pe uscat.

Libia este un important de plecare pentru zeci de mii de migranţi care încearcă în fiecare an să ajungă în Europa pe coastele italiene, aflate la o distanţă de circa 300 km.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.