Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OceanGate îşi suspendă explorările şi operaţiunile comerciale în urma imploziei submersibilului Titan

stirileprotv.ro
submersibil titan

Întreprinderea americană OceanGate, care exploata submersibilul Titan, care a făcut implozie cu cinci persoane la bord în apropiere de epava Titanicului, anunţă joi, într-un mesaj postat pe site, că şi-a ”suspendat explorările şi operaţiunile comerciale”, relatează AFP.

Titan, un mic submersibil, cu o lungime de aproximativ 6,5 metri, a plecat la 18 iunie să observe celebra epavă şi urma să iasă la suprafaţă peste şapte ore, însă s-a pierdut contactul cu acesta la mai puţin de două ore de la plecare, scrie news.ro.

O vastă operaţiune de salvare - foarte mediatizată - a fost angajată în vederea căutării pasagerilor.

Echipe au descoperit până la urmă că aparatul a făcut implozie la scurt timp după plonjare, iar cei cinci bărbaţi de la bord, inclusiv patronul OceanGate, Stockton Rush, au murit pe loc.

Fragmente ale submersibilului, găsite pe fundul oceanului, la o adâncime de aproape 4.000 de metri, au fost aduse pe uscat pentru a fi analizate.

Mai multe anchete au fost deschise atât în Canada, cât şi în Statele Unite, cu scopul de a stabili cauzele imploziei.

Imediat după dispariţia aparatului, critici s-au concentrat asupra întreprinderii OceanGate, suspectată de neglijenţă.

Potrivit unor documente judiciare din 2018, un fost conducător al companiei, David Lochridge, declara că a fost concediat după şi-a exprimat o serie de îndoieli cu privire la siguranţa submersibilului.

Potrivit lui David Lochridge, hubloul aparatului nu era conceput să reziste unei presiuni la 4.000 de metri adâncime, ceea ce punea pasagerii în pericol.

William Kohnen, un inginer care conduce un Comitet american cu privire la submersibile locuite din care fac parte întreprinderi şi cercetărori, declara la BBC că grupul său şi-a prezentat îngrijorările cu privire la Titan, dezvoltat de către OceanGate.

Cofondatorul OceanGate Guillermo Söhnlein dădea asigurări, la sfârşitul lui iunie, că securitatea era un ”element-cheie” al culturii întreprinderii.

Pasagerii Titan au plătit cu 250.000 de dolari locul pentru a pleca într-o expediţie către ceea ce a mai rămas din pachebotul de lux Titanic, una dintre cele mai mari catastrofe maritime ale secolului al XX-lea, soldată cu aproape 1.500 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.