Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Situație SCANDALOASĂ la Iași: Primăria a montat o plăcuță pe statuia lui Octavian Goga pe care scrie că a fost FASCIST și ANTISEMIT

Primarul liberal al Iașiului a luat decizia de a amplasa pe statuia poetului și omului politic Octavian Goga o plăcuță pe care scrie ”Din păcate, activitatea sa politică este una regretabilă pentru istoria României întrucât a fost militant fascist și antisemit”. Imaginile au fost făcute publice de istoricul Adrian Cioflâncă.

Statuia lui Goga din Iași a fost inaugurată în aprilie de primarul Mihai Chirica. De altfel, încă de atunci, deputatul Alexandru Muraru, tot de la PNL, devenit recent președinte al PNL Iași, reprezentant al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, avertiza autoritățile locale despre trecutul lui Goga și spunea că a primit asigurări că bustul fie va fi îndepărtat, ”fie va fi menționată vizibil și foarte amănunțit activitatea antisemită și persecutorie” a acestuia.

”Cârpeala memorială

Primăria Iași a adăugat un “addendum” pe lateralul soclului bustului lui Goga. Bustul a rămas în același loc vizibil, în care își dă întâlnire în fiecare dimineață cu studenții de la “Cuza”. În privința inscripțiilor de pe soclu, să-și ia fiecare ce are chef, ce poate fi mai democratic?”, scrie istoricul Adrian Cioflâncă.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.