Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Octavian Jurma LOVEȘTE ÎN PSIHICUL părinților: Valul Omicron nu va fi blând cu copiii. Vaccinați-i!

Facebook
Octavian Jurma

Medicul Octavian Jurma le recomandă părinților să accepte vaccinarea copiilor. Nu îi lăsăm în clase pentru că e frig și pot răci, dar îi lăsăm în clase dacă e cald și pot face COVID-19, este unul dintre argumentele specialistului. „Valul 5 a sosit cu 2 săptămâni mai repede. De ce să amânăm vaccinarea în speranța iluzorie că infectarea va fi mai blândă decât vaccinul cu copiii noștri? Știm sigur de la cei pe care valul Omicron i-a lovit deja că nu va fi mai blândă cu copii noștri, va fi mai aspră”, a scris Octavian Jurma pe Facebook, conform Mediafax.

Cercetătorul face o comparație între atitudinea părinților în cazul răcelilor de sezon și atitudinea acestora în timpul pandemiei.

„Nu îi lăsăm în clase pentru că e frig și pot răci, dar îi lăsăm în clase dacă e cald și pot face COVID-19. Are asta sens? Are sens să îți fie frică de un virus care produce o banală răceală și să ignori un virus care a ținut 500 de copii pe zi spitale și 40 pe zi în ATI până am închis școlile? Poate că acesta va fi ultimul val, poate că nu va fi, dar și dacă este ultimul val tot merită să treci prin el protejat de vaccin și nu descoperit în față unui virus despre care știm că schilodește intern până la 30% din cei pe care nu îi omoară”, a explicat Jurma. Vaccinarea reprezintă singura soluție, susține Octavian Jurma.

„Știu că vorbesc în deșert, dar nu vreau să mă uit în urmă și să îmi reproșez că nu v-am avertizat din timp și suficient. Încă nu e prea târziu pentru vaccin. Așadar înțelege că nu vei avea NICIODATĂ asigurări 100% că vaccinul nu îți va face rău ție sau copilului tău. Pe de altă parte știm 100% sigur că pandemia ne face deja rău și va continuă să ne facă rău până nu o vom opri acceptând și înfruntând riscul, tot așa cum au făcut părinții și bunicii noștri”, a adăugat Jurma.

Medicul Octavian Jurma le recomandă părinților să vadă vaccinarea că o investiție în viitor. Cu cât facem vaccinul mai devreme, cu atât beneficiem mai devreme și mai mult timp de investiția noastră, este concluzia specialistului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.