Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Octavian Oprea, de la Autoritatea pentru Digitalizarea României, verificat de ANI pentru legăturile cu fostul său angajator, IBM România (presa)

agentia nationala de integritate ANI

Octavian Oprea, președintele interimar de la Autoritatea pentru Digitalizare, este investigat de Inspectorii de Integritate ai ANI pentru legături cu fostul său loc de muncă, respectiv IBM România, potrivit unor surse bine documentate, relatează Gandul.ro.

Într-un interviu recent, actualul președinte al TNL Sector 6 a precizat faptul că, anterior venirii la Agenția pentru Digitalizare, a lucrat la filiala locală a IBM, de acolo provenind, se pare, și problemele cu sume mari, nejustificate, aflate în conturi.

Acțiunea inspectorilor ANI a început atunci când au fost avertizați de către instituțiile abilitate de relațiile formate între IBM România, Kapsh România – partenerul oficial IBM – și Octavian Oprea. Se pare că Oprea a format și dirijat, practic, un consorțiu de companii în vederea câștigării unei licitații la Agenția pe care o conduce de la începutul acestui an.

Mai mulți funcționari ai Agenției au fost chemați la sediul ANI și interogați despre posibile presiuni ale președintelui interimar Oprea asupra Comisiei de licitație, precum și despre influențe ale lui Oprea în vederea amânării termenelor de depunere a ofertelor. Inspectorii ANI au o altă părere despre reprezentatul Tineretului Liberal, arată Gândul.ro.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Octavian Oprea a urmat, în perioada 2010-2016, cursurile Academiei de Studii Economice din Bucureşti, cu specializare în economie şi management, potrivit informaţiilor postate pe site-ul ADR. După absolvirea studiilor, noul şef interimar al ADR a devenit consultant în afaceri, promovând ”tehnici de management eficient prin utilizarea sistemelor software de planificare a resurselor companiilor. Folosind instrumente de luare a deciziilor bazate pe date, acesta a obţinut rezultate în arii diverse de activitate – de la gestionarea resurselor financiare şi umane până la producţie, comerţ sau vânzări“.

În declaraţia de avere a lui Octavian Oprea mai figurează două credite, ambele la Banca Comercială Română – unul deschis în 2019 cu scadenţa în 2023, în valoare de 23.278 de lei, şi unul contractat în 2019, cu scadenţa în 2049, în valoare de 394.511 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.