Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Organizația de securitate colectivă a CSI se declară gata să colaboreze cu OSCE

Belarus Feed
OSCE

23 iunie 2021

Secretarul general al ODKB, Stanislav Zasi/ Foto: TASS

Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (ODKG) este gata să extindă participarea reprezentanților Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) la acțiunile ei, a declarat Stanislav Zasi, secretarul general al ODKB, după vizita efectuată la Secretariatul organizației împreună cu secretarul general al OSCE, Helga Schmidt, relatează TASS.

”Intenționăm să organizăm și în continuare întâlniri la un nivel atât de înalt. Trebuie extinsă participarea reciprocă la activitățile unuia și ale celuilalt. Suntem gata să extindem participarea reprezentanților OSCE la acțiunile nostre: și militare și de altă natură”, a spus el.

OSCE și ODKB se vor ocupa de întărirea colaborării în domeniul apărării granițelor și a luptei împotriva infracțiunilor cibernetice, a anunțat Zasi. ”Astăzi, s-a vorbit despre necesitatea de a dezvolta colaborarea și pe alte direcții: apărarea granițelor, anihilarea infracțiunilor cibernetice – o temă foarte actulă de care noi ne ocupăm deja. Există o serie întreagă de noi propuneri”, a precizat el după discursul lui Schmidt la ședința Consiliului permanent al ODKB.

Potrivit spuselor sale, nivelul de colaborare dintre cele două organizații corespunde rolului și locului lor în sistemul internațional de securitate: ODKB și OSCE poartă un dialog politic pe cele mai actuale probleme și desfășoară activități concrete de luptă împotriva terorismului și a drogurilor.

”Am primit o serie întreagă de propuneri. Am convenit că le vom compila și le vom trimite spre lucru Secretariatului OSCE”, a precizat Zasi.

După cum notează TASS, la întâlnire, secretarii generali ai ODKB și OSCE au analizat, de asemenea, situația din Afganistan. ”Am discutat despre situația din Afganistan și despre acele riscuri și provocări ce se conturează astăzi odată cu retragerea contingentului american. ODKB întreprinde anumiți pași de consolidare a securității, o activitate similară fiind desfășurată și de OSCE. Aici, interesele noastre coincid”, a relatat Zasi.

El a menționat că părțile au discutat ce trebuie făcut pentru a reduce amenințările comune tuturor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.