Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofensivă FINALĂ împotriva ISIS! Forţele irakiene, pregătite pentru recucerirea a două orașe: 'Forţele noastre vin acum să vă elibereze'

reuters
irak, armata

Forţele irakiene sunt gata să lanseze o ofensivă pentru a recuceri ultima zonă din teritoriul Irakului aflată încă sub controlul grupării Stat Islamic (SI), a anunţat miercuri armata irakiană, citată de agenţia Reuters, scrie agerpres.ro

''Forţele noastre de securitate vin acum să vă elibereze'', se poate citi pe fluturaşii aruncaţi de forţa aeriană irakiană în regiunea oraşelor Al-Qain şi Rawa, la graniţa de vest, potrivit unui comunicat al Comandamentului mixt de operaţiuni de la Bagdad. 

Gruparea jihadistă deţine de asemenea controlul unor zone din partea siriană a graniţei, dar teritoriul aflat sub controlul său se restrânge pe măsură ce combatanţii săi se retrag în faţa înaintării a două forţe ostile: o coaliţie condusă de kurzi şi susţinută de SUA, şi trupele guvernamentale siriene împreună cu miliţii şiite străine, susţinute de Iran şi Rusia.

Cristian Diaconescu, dezvăluiri EXPLOZIVE în Comisia SIPA: acuzații de ȘANTAJ

Autoproclamatul califat transfrontalier Statul Islamic s-a prăbuşit efectiv în iulie, când forţele irakiene, susţinute de SUA, au eliberat Mosulul, capitala de facto a grupării jihadiste în Irak, în cursul unei bătălii istovitoare ce a durat nouă luni. 

Fief-ul jihadiştilor din Siria, Raqqa, a fost cucerit săptămâna trecută de forţele susţinute de SUA. 

Liderul grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, care a proclamat califatul la mijlocul lui 2014 de la Mosul, a difuzat o înregistrare audio pe 28 septembrie în care anunţa că este în viaţă, după mai multe zvonuri potrivit cărora el ar fi fost ucis. Al-Baghdadi a făcut apel la adepţii săi să continue lupta, în pofida unor înfrângeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.