Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofertă 'Black Friday' la ANPC: Firmele care solicită să fie controlate nu vor fi amendate

captura YouTube
ANPC controale

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat introducerea unei strategii prin care agenţii economici pot cere să fie controlaţi de comisarii instituţiei, iar dacă se vor găsi nereguli, firmele nu vor fi sancţionate, ci vor primi un termen să remedieze deficienţele constatate, potrivit News.ro.

ANPC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a iniţiat în premieră, în acest domeniu de activitate, după modelul practicat de alte instituţii ale statului, strategia specială de pregătire a operatorilor economici, prin control de fond voluntar iniţiat de aceştia, care va intra în vigoare la 15 noiembrie 2022.

ANPC a precizat că procedura trebuie să urmeze câteva etape. Astfel, mai întâi agenţii economici trebuie să depună o cerere către comisariatul regional pentru protecţia consumatorului pe raza căruia are sediul social al companiei. Această cerere trebuie să conţină datele de identificare ale operatorului economic: denumirea, adresa sediului social şi a tuturor punctelor de lucru (inclusiv a depozitelor), specificul activităţii prestate. Apoi, comisariatele regionale care primesc cererea vor comunica data vizitei pe care o va realiza echipa de comisari la operatorul economic care a depus solicitarea şi, în măsura în care este finalizată, şi fişa de control care va conţine obiectivele acţiunii de verificare.

“În urma acestei acţiuni, operatorul economic care a făcut cererea nu va fi sancţionat, în cazul în care comisarii vor constatata neconformităţi, ci va primi un set de măsuri de remediere, într-un termen rezonabil de execuţie, urmând ca îndeplinirea acestora să fie reverificată de ANPC. După ce va fi constatată aducerea la conformitate a deficienţelor, ANPC va aplica, la loc vizibil, un semn distinctiv, care va certifica această stare de fapt consumatorilor. Pentru că instituţia noastră nu poate promova acţiunile unui operator economic sau a altuia, pentru a nu fi acuzată de părtinire, în aceste cazuri, va face publice datele şi imaginile de dinainte şi de după control, precizând că, din punctul de vedere al ANPC, condiţiile de lucru ale operatorului respectiv au fost aduse la normalitate, conform legislaţiei în vigoare, în domeniu”, a explicat ANPC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.