Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oferta de nerefuzat a lui Elon Musk pentru McDonald’s: Voi mânca un Happy Meal la televizor dacă acceptă Dogecoin ca mijloc de plată

theverge.com
elon musk

Miliardarul și CEO-ul Tesla, Elon Musk, s-a oferit să mănânce un meniu Happy Meal de la McDonald's în direct la televizor dacă gigantul fast-food adaugă Dogecoin (DOGE) ca metodă oficială de plată, conform cointelegraph.com.

„Voi mânca un Happy Meal la televizor dacă McDonald’s acceptă Dogecoin”, a spus CEO-ul SpaceX într-un tweet de marți dimineață. În minutele care au urmat tweet-ului lui Musk, prețul DOGE a crescut imediat cu 7% de la 0,135 USD la 0,145 USD, unde rămâne în momentul scrierii acestui articol.

Tweeturile anterioare de la Musk au văzut că piețele se mișcă mult mai substanțial, cu un anunț recent despre utilizarea acestuia pentru plățile de mărfuri Tesla, ceea ce a determinat DOGE să crească cu peste 25% . Declinul actual poate avea ceva de-a face cu aceasta, dar vârful mai mic sugerează că puterea lui Musk de a muta piețele începe să se estompeze.

 

Aproximativ zece ore mai târziu, McDonald's a răspuns afirmând: „Doar dacă Tesla acceptă Grimacecoin”, făcând referire la o monedă falsă care înfățișează o mascota mov neclară McDonaldland din anii '80 numită „Grimace”. Oportuniștii criptografici au răspuns rapid, Grimace Coin (Grimace) deja bătut pe Binance Smart Chain. (Avertisment: cumpărarea unui memecoin creat în ultimele ore nu este considerată în general o mișcare financiară înțeleaptă).

Ca întotdeauna, mass-media mainstream s-au grăbit să acopere comportamentul neregulat online al miliardarului, Wall Street Journal și The Independent amplificând și mai mult tweet-urile cripto lui Musk.

Miliardarul se urcă în valul meme-urilor cripto de la McDonald's, care au crescut recent în popularitate pe Twitter. Gigantul fast-food a devenit intrinsec legat de piețele cripto în perioadele de criză, pe măsură ce influențatorii și investitorii postează meme despre nevoia de a obține un loc de muncă în lanțul de fast-food în urma pierderilor semnificative de pe piețele cripto.

Președintele salvadorean Nayib Bukele — al cărui guvern a cumpărat recent 410 bitcoin în plus la 36.000 de dolari fiecare — s-a alăturat tendinței pe 23 ianuarie, încărcând o fotografie prost editată cu el purtând o pălărie și o etichetă cu marca McDonald's.

 

În timp ce memele cripto par uşoare, Musk a folosit frecvent 71,5 milioane de urmăritori pe Twitter pentru a provoca tulburări pe pieţele cripto. La începutul acestei luni, Musk a anunțat că Dogecoin ar putea fi utilizat oficial ca plată pentru marfă pe site-ul web Tesla, provocând fluctuații sălbatice ale prețului său, iar anunțul său despre suspendarea utilizării Bitcoin pentru plățile Tesla la jumătatea anului 2021 a cauzat piețele să se strângă.

Comportamentul neregulat al lui Musk pe Twitter a fost subiectul unor critici intense în trecut, CEO-ul Binance , Changpeng Zhao (CZ), declarând : „Tweeturile care rănesc finanțele altora nu sunt amuzante și iresponsabile”.

În ciuda faptului că Tesla deține peste 42.000 de Bitcoin la un cost mediu de 31.700 USD per monedă, Musk pare mai confortabil să pompeze Dogecoin, a declarat recent pentru Time Magazine:

„În principiu, Bitcoin nu este un bun substitut pentru moneda tranzacțională. Chiar dacă a fost creat ca o glumă prostească, Dogecoin este mai potrivit pentru tranzacții.”

Miliardarul a mers și mai departe, subliniind că costul pe tranzacție al Bitcoin este mare , în timp ce volumul său tranzacțional este scăzut în comparație cu DOGE. Drept urmare, Musk a susținut că Bitcoin ar fi mai bine folosit ca activ de stocare a valorii și că DOGE este superior pentru cheltuieli și tranzacții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.