Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofițer antimafia, AVERTIZAT de Sebastian Ghiță că este filat de procurori / INTERCEPTĂRI

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Şpagă, şantaj şi informaţii clasificate sunt ingredientele unui dosar de corupţie în care sunt implicaţi trei poliţişti cu funcţii înalte din Ploieşti. Potrivit interceptărilor, unul dintre aceştia ar fi fost avertizat de Sebastian Ghiţă că era monitorizat de procurori, informează Adevărul.

„Eu am vorbit cu Ghiţă. Cu Sebi! De ce am vorbit cu Ghiţă, cu Sebi!? El a venit la mine şi mi-a zis:«Bă, prietene! Uite care-i treaba, din sursele mele, care sunt foarte demne de încredere, tu ai un dosar aici la Curte», a zis că i-a spus Tudose personal şi o lucrare mare la «Doi ş-un sfert» la Bucureşti şi a zis: «Sfatul meu este să faci aşa, aşa, aşa, cutare şi...»”.

Lia Olguța Vasilescu intră în forță la Ministerul Muncii: Primele măsuri, şapte ordonanţe de urgenţă


Aşa susţine comisarul-şef  Mihai Emanuel Saghel, fostul şef al Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate - Ploieşti că a aflat că este sub lupa procurorilor.

Mai exact, poliţistul a mărturisit că cel care l-ar fi avertizat că este filat de „Doi şi-un sfert”, cum este cunoscut serviciul secret al Ministerului de Interne, ar fi fost fostul deputat de Prahova, Sebastian Ghiţă. Iar fostul deputat ar fi aflat toate aceste informaţii de la Liviu Tudose, fostul procuror general al Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.

NERĂBDARE: Cine este PRIMUL ministru prezent la birou

Mihai Emanuel Saghel (43 de ani) a fost trimis în judecată de procurorii DNA, la sfârşitul anului trecut, fiind acuzat de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă,  divulgarea informaţiilor secrete de stat şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, în formă continuată. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi alţi doi poliţişti superiori din Ploieşti, Constantin Ispas - fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova şi Ionuţ Rădulescu, de la aceeaşi Direcţie. Constantin Ispas mai este judecat într-un dosar, alături de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi de procurorul Liviu Tudose

Practic, Saghel este acuzat că ar fi şantajat un jurnalist, patron al unui ziar-online din Ploieşti, pe care l-ar fi ameninţat cu constitui¬rea de dosare penale şi arestarea. Pe de o parte, poliţistul voia ca jurnalistul să nu mai publice materiale de presă despre el şi amicii săi, iar pe de altă parte voia să-l determine pe acesta să dezvăluie în publicaţia sa pretinse fapte compromiţătoare despre procurorul Mircea Negulescu. Acesta din urmă lucra în acea perioadă la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti şi instrumenta un dosar de evaziune fiscală cu afacerişti, ale căror conexiuni ajungeau la şefii Consiliului Judeţean Prahova şi la liderii PSD locali, Mircea şi Vlad Cosma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.