Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFICIAL - Tabloul 'Salvator Mundi', cumpărat de Ministerul Culturii din Abu Dhabi

Salvator Mundi

Reprezentanţii casei de licitaţii Christie's au declarat că - în pofida unor informaţii care afirmau contrariul - tabloul "Salvator Mundi'', de Leonardo da Vinci, cea mai scumpă lucrare de artă din lume, a fost achiziţionată de Ministerul Culturii din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, informează AGERPRES, citând DPA. 

The Wall Street Journal şi The New York Times, citând oficiali americani a căror identitate nu a fost însă dezvăluită, au anunţat joi că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite - Mohammed bin Salman - este noul proprietar al tabloului. 

Reprezentanţii casei de licitaţii au publicat un comunicat de presă vineri seară, în care au făcut următoarele precizări: "Casa Christie's poate să confirme că Departamentul de Cultură şi Turism din Abu Dhabi a achiziţionat tabloul 'Salvator Mundi' pictat de Leonardo da Vinci". 

"Suntem încântaţi să vedem că această pictură remarcabilă va deveni disponibilă pentru public şi va fi expusă la muzeul Louvre Abu Dhabi", au transmis reprezentanţii casei Christie's. 

În ediţia sa de sâmbătă, cotidianul american The New York Times vorbea despre "informaţii contradictorii", considerând că nu se ştie deocamdată dacă renumita pictură a fost achiziţionată la acea licitaţie de un alt prinţ saudit care ar fi acţionat ca un intermediar pentru Ministerul Culturii din Abu Dhabi sau pentru prinţul Mohammed bin Salman, în vârstă de 32 de ani. 

Această pictură în ulei, reprezentându-l pe Iisus Hristos şi realizată în anul 1500, a fost vândută la licitaţie cu suma de 450,3 milioane de dolari. 

Reprezentanţii Muzeului Louvre Abu Dhabi, ce a fost inaugurat luna trecută, au spus că vor expune pentru public această pictură în viitorul apropiat.

Citeşte şi: STUDIU - Rasa umană s-ar afla la limita capacităților sale și va intra, probabil, în declin .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.