Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial: Activitatea Colegiului Naţional de Informaţii (CNI) este suspendată

www.profit.ro
SRI

Activitatea Colegiului Naţional de Informaţii (CNI) este suspendată, a anunţat miercuri Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV), precizând că se fac verificări în privinţa tuturor absolvenţilor cursurilor CNI. 

Totodată, ANIMV a precizat că a fost instituită o comisie de specialitate care a verificat respectarea procedurilor de obţinere a diplomei de absolvire în cazul lui Eugen Teodorovici, care în prezent ocupă funcţia de ministru al Finanţelor Publice. 

"Cu privire la condiţiile de absolvire a Colegiul Naţional de Informaţii (CNI), în cazul domnului Teodorovici Orlando Eugen - seria I/2013, la nivelul Academiei Naţionale de Informaţii 'Mihai Viteazul' a fost instituită o comisie de specialitate care a verificat respectarea procedurilor de obţinere a diplomei de absolvire. De asemenea, în urma deciziei comune a conducerii ANIMV şi CNI, Comisia a demarat verificări în privinţa tuturor absolvenţilor acestor cursuri, de la înfiinţarea CNI şi până în prezent. Menţionăm că pe parcursul verificărilor activitatea Colegiului Naţional de Informaţii este suspendată", se arată într-un comunicat publicat miercuri pe site-ul animv.ro. 

Conform sursei citate, Comisia de specialitate certifică mai multe aspecte referitoare la modul în care Eugen Teodorovici a parcurs etapele aferente programului postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă "Colegiul Naţional de Informaţii": a depus cerere şi dosar de înscriere la colocviul de admitere; a fost prezent şi a susţinut colocviul de admitere; a încheiat un contract de studii cu ANIMV; a plătit taxa de şcolarizare aferentă programului "Colegiul Naţional de Informaţii"; nu a susţinut evaluările la cele trei discipline pentru care i-au fost acordate note; nu a susţinut examenul de certificare a competenţelor; nu a ridicat personal certificatul de absolvire, de la sediul ANIMV. 

"Astfel, ţinând cont de prevederile art. 144 alin. (4) din Legea Educaţiei naţionale nr. 1/2011 precum şi cele reliefate din lucrările Comisiei, se impune anularea certificatului de absolvire. Menţionăm că persoanele responsabile de încălcarea procedurilor de evaluare şi acordare a certificatelor de studii din cadrul ANIMV nu mai au niciun fel de relaţie contractuală cu Academia Naţională de Informaţii 'Mihai Viteazul' sau cu Serviciul Român de Informaţii", se mai spune în comunicat. 

Pe 18 octombrie 2017, ANIMV a informat că Eugen Teodorovici a absolvit un curs postuniversitar dedicat civililor, adăugând că Senatul instituţiei va face verificări în acest caz. 

''Domnul Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul Naţional de Informaţii în 2013, un curs postuniversitar de 45 de zile dedicat civililor. Senatul actual al Academiei Naţionale de Informaţii 'Mihai Viteazul' (ANIMV) s-a autosesizat pentru a verifica condiţiile de absolvire în cazul domnului Teodorovici. Vă informăm că rezultatul acestor verificări va fi comunicat public pe site-ul ANIMV'', se arăta într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei. 

Reacţia ANIMV a venit după ce Teodorovici a susţinut, la o emisiune a postului public de televiziune, că are o diplomă de la Academia Naţională de Informaţii, dar nu ştie în ce, fiindcă nu a fost "nici măcar o dată" la cursul respectiv şi nu ştie de ce a primit-o.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.