Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial al Ambasadei SUA, ÎNDEMN pentru ţara noastră:'România să creeze un mediu lipsit de corupţie'

ambasada sua

România trebuie să creeze un mediu care să încurajeze dispora să investească acasă, "într-un mediu lipsit de corupţie, competitiv", a declarat, marţi, adjunctul şefului de misiune al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, potrivit AGERPRES.

El s-a referit la progresele pe care România le-a făcut de la aderarea la Uniunea Europeană în domeniile democraţiei, statului de drept, al "respectului pentru drepturile omului şi libertăţilor fundamentale".

În contextul menţionării preşedinţiei Consiliului UE, pe care România o va deţine în 2019, Thompson l-a parafrazat pe John F. Kennedy, spunând: "Nu vă întrebaţi ce poate face Uniunea Europeană pentru România, întrebaţi-vă ce poate face România pentru Uniunea Europeană!".

Oficialul american a spus că este încrezător în dezvoltarea infrastructurii române, ce va permite ţării noastre să "fie lider în ecuaţia europeană a energiei".

Citeşte şi: OFICIAL: Kelemen Hunor anunţă poziţia UDMR în privinţa moţiunii de cenzură - VIDEO

"Pe piaţa financiară actuală, România este foarte stabilă - are, printre altele, o monedă stabilă şi o rată a dobânzii mică (...) Sub managementul Băncii Naţionale a României, la finalul anilor '90 au fost aduse beneficiile expertizei, capitalizării, care au contribuit la forţa sectorului bancar al României azi", a punctat Thompson.

Actualul cadru, a adăugat el, va aduce investiţiile străine de care România are nevoie, dar va da ţării şi "posibilitatea de a absorbi fondurile europene alocate pentru perioada 2014 - 2020".

Adjunctul şefului de misiune a vorbit şi despre nevoia ca România să se concentreze pe resursa umană.

"Odată cu progresul României, nu trebuie uitate priorităţile de bază, anume susţinerea tinerelor talente, să fie convinse să îşi arate valoarea aici, într-un mediu lipsit de corupţie, competitiv. România trebuie să creeze un mediu care să încurajeze dispora să investească acasă, să îşi valorifice resursele dobândite local ori în străinătate. Sunt încrezător că România va reuşi pe această cale", a mai spus Dean Thompson.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: Întâlnire de TAINĂ în COALIŢIE cu câteva ore ÎNAINTE de moţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.