Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficial american: Lupta împotriva corupției ajută și investițiile

coruptieCatuse

Dean Thompson, adjunctul șefului misiunii Statelor Unite ale Americii la București, lupta împotriva corupției este importantă și pentru obținerea unui mediu propice în România pentru investiții. Oficialul american mai crede că sectorul privat este în cea mai bună poziție pentru a ajuta Guvernul și Parlamentul României să lupte împotriva corupției și să creeze un climat cât mai bun, indicând că acestea sunt obiective strategice ale Ambasadei SUA în România.

"Corupția este, din păcate, un fenomen internațional. Este ca un cancer care încet, încet distruge toate resursele țării și poate să transforme țara într-o țintă foarte ușor de atins. În SUA lupta împotriva corupției este una dintre principalele priorități, dar și o prioritate importantă aici la Ambasada SUA. (...) Ne bucurăm ce succes are DNA și cum poate să-i tragă la răspundere pe cei responsabili", a declarat Thompson potrivit Agerpres.

Oficialul american a mai precizat că SUA vor oferi ajutor țării noastre pentru a elabora o legislație anticorupție.

”Noi susținem România în aceste eforturi și dorim ca România să combată corupția și pe viitor. Vom oferi pe cât posibil linii directoare în ceea ce privește formularea legislației anticorupție în România, pentru că legile au un rol foarte important în prevenire. Trebuie să stabilim ce este permis și ce nu este permis, iar ofițerii de conformitate există tocmai pentru a-i ajuta pe angajați să evite problemele, nu să-i controleze sau să-i prindă în flagrant delict. Nu trebuie să considerăm conformitatea ca un lucru care să ne împiedice în ceea ce facem, ci ca un lucru care ne protejează. Este bine să existe o astfel de legislație pentru că îți oferă o linie directoare cu privire la ceea ce trebuie să faci", a spus Dean Thompson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.